Politika
12 Eyl 2023 12:40 Son Güncelleme: 12 Eyl 2023 12:44

İYİ Parti ile ilgili çarpıcı ‘sürpriz gelebilir’ iddiası! ‘Parti ayrımı yapmaksızın…’

CHP ile ittifak yapmayacaklarını, kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Meral Akşener’in açıklamalarının parti içindeki yansımalarını köşesine taşıyan Fatih Altaylı, “Parti içinde ‘Güçlü olamadığımız yerlerde, parti ayrımı yapmaksızın, seçmenimize ters gelmeyecek adayları destekleyebilmeliyiz’ fikri hakim” diye yazdı.

Gazeteci Fatih Altaylı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP ile ittifak yapmayacakları, Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarını çıkaracakları açıklamasının parti içinde yansımalarını, “İyi Parti’den sürpriz gelebilir” başlıklı bugünkü yazısında aktardı.

Altaylı, parti içinde Akşener’e çok da uzak olmayan bir grupta, “Güçlü olamadığımız yerlerde, parti ayrımı yapmaksızın, seçmenimize ters gelmeyecek adayları destekleyebilmeliyiz” fikrinin hakim olduğunu belirtti. Altaylı, bu fikri savunanların, “Geçen yerel seçimlerde kimi yerlerde AK Parti adayını, hatta kimi yerlerde MHP adayını destekledik. Bunu da bu partilerle kurumsal bir işbirliği yapmadan, ülke menfaati için yaptık. Bu kez de kimi yerlerde CHP adayını, kimi yerlerde iyi hizmet yapan AKP adayını destekleyebilmeliyiz” dediğini ifade etti.

‘AK PARTİLİ BAŞKANI DESTEKLEME…’

Fatih Altaylı, parti içinde, “Konya’da başarılı buldukları AKP’limevcut belediye başkanını, Kars’ta keza mevcut AKP’libaşkanı, İstanbul’da aday gösterilirse Ekrem İmamoğlu’nu ve Ankara’da Mansur Yavaş’ı desteklemeliyiz” görüşü de olduğunu söyledi ve “Cumhurbaşkanlığına layık gördüğümüz iki ismi yerelde desteklememek mantıklı değil” ifadesinin de dillendirildiğini belirtti.