Gündem
01 Nis 2023 13:30 Son Güncelleme: 02 Nis 2023 13:06

İYİ Parti İl Başkanlığı'nı kurşunlayan şüphelinin ilk ifadesi! "Ruhsatlı silahımı çıkararak..."

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırının şüphelisi inşaat bekçisi M.E.'nin Gayrettepe'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ilk ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı’na, dün sabaha karşı kurşunlandı. Seçime 44 gün kala gerçekleşen saldırıda yaralanan olmadı.

 İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına 2 mermi isabet etti. Sabah binaya gelen görevlilerin kurşun izlerini fark etmesi üzerine polise bilgi verildi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. 

İnşaatın güvenlik kameralarını inceleyen polis, silah sıkan kişinin inşaatın bekçisi M.E. olduğunu belirledi. Polis tarafından evinde gözaltına alınan M.E. işlemleri için emniyete götürüldü. 

'HIRSIZLARI KORKUTMAK İÇİN...'
İnşaat bekçisi M.E. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sorgusu tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. M.E., mermileri hırsızlara sıktığını öne sürdü. Güvenlik görevlisi M.E.'nin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesi ortaya çıktı. İYİ Parti binasının karşısındaki inşaatta güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen M.E.'nin "Hırsızları korkutmak için ruhsatlı silahımı çıkararak havaya doğru ateş ettim. Silah sesini duyan şüphelilerin aşağı doğru hızla kaçtıklarını gördüm. Sabah olunca da uyumaya gittim" dediği belirtildi.

BUĞRA KAVUNCU: İNANDIRICI BULMADIK 
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu dün, İstanbul İl Başkanlığı binasına ateş açılmasıyla ilgili emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadıklarını söylemişti. 

Kavuncu Halk TV yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık. 2 kurşun ne hikmetse İyi parti binasına isabet etmiş. Olayın saatine dair elimizde bir bilgi yok. Bir kurşun ön taraftan koltuğun oraya girmiş orada biri oturuyor olabilirdi. Diğer kurşun da toplantı odamızda genel başkanımızın fotoğrafına denk gelmiş. Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Meral Akşener'in fotoğrafı var.

Ülkede bu tip olayların dönmediği bu tip konuşmaların yapılmadığı bir gündem olsaydı biz o zaman buna kriminal bir olay diyebilirdik. Ama burası Türkiye... Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız."