İYİ Parti detayı dikkat çekti! İşte İstanbul seçimlerinde son durum…

Gözler AK Parti'nin Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'ne çevrilirken, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı'dan da dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN Türk yayınında konuşan Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, çarpıcı ifadeler kullandı ve İYİ Parti detayına dikkat çekti.

İYİ Parti detayı dikkat çekti! İşte İstanbul seçimlerinde son durum… - Sayfa 1

AK Parti, "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi"yle seçim çalışmalarına devam ediyor. CNN Türk yayınında konuşan Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

121
İYİ Parti detayı dikkat çekti! İşte İstanbul seçimlerinde son durum… - Sayfa 2

Hakan Bayrakçı, "Her havadis seçimi yarım puan bir puan etkileyebiliyor. Bugün emeklilelerle ilgili bir şey açıklanırsa etkileyebileceğini düşünüyorum. Bir hafta önemli. Şimdilik bir seyir var. Bir hafta on gündür biraz aynı seyrediyor. Olayları gözetliyoruz. İstanbul seçimi Türkiye'nin seçimi havasında" dedi. Bayrakçı, "Murat Kurum aday tespitlerinden önce seçmenin istediği isimdi. AK Parti ve MHP seçmeninden bahsediyorum. Dolayısıyla AK Parti'nin Murat Kurum'u aday yapması doğaldı. Cumhur İttifakı'nın seçmen tercihi buydu. Önceki dönemli bakanlığından dolayı bir ismi vardı. Sonuç olarak etkili bir isme karşı etkili bir isim çıkarılmış oldu." şeklinde konuştu.

221
İYİ Parti detayı dikkat çekti! İşte İstanbul seçimlerinde son durum… - Sayfa 3

BAZI ŞEHİRLERDE SONUÇ ÇOK NET

Hakan Bayrakçı sözlerini şöyle sürdürdü:

Son 35-40 yıldır yerel seçimi iktidara uyarı seçimi olarak görüyor. Bu seçimde o bir ölçüde yansımamış oluyor.

321
İYİ Parti detayı dikkat çekti! İşte İstanbul seçimlerinde son durum… - Sayfa 4

Giderek artan bir ivmeyle seçmen mevcut belediye başkanına bakarak oy kullanmaya başladı. Bu seçimde bu çok yükseldi. Bu sebeple Mayıs seçimlerinde başa baş giden ilçelerde AK Parti bir hayli önde. Belediye başkanları nedeniyle…

421