Eğitim
06 Eki 2021 11:29 Son Güncelleme: 06 Eki 2021 11:33

İTÜ rektörlüğünden skandal ‘vakıf’ kararı! Öğrenciler mağdur oldu...

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kampüsünde yer alan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri, rektör tarafından verilen karar nedeniyle tek kapıdan giriş çıkış yapma zorunda kaldı. Saatlerce kapıda bekleyen öğrenciler ve veliler duruma tepki gösterirken rektörlüğün hızlıca bu karardan vazgeçmesi gerektiği ifade edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kampüsünde yer alan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (anaokulu, ilk-orta-lise) öğrencileri, rektör tarafından verilen karar nedeniyle tek kapıdan giriş çıkış yapma zorunda kaldı. Yüzlerce öğrenci kapıda saatlerce beklerken bu kararı İTÜ rektörü İsmail Koyuncu talimatıyla alındığı öğrenildi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Saatlerce kapıda bekleyen öğrenciler ve veliler duruma tepki gösterirken rektörlüğün hızlıca bu karardan vazgeçmesi gerektiği ifade edildi. Konu hakkında görüşlerini belirten veliler, "Tek kapı ve tek şeritten oluşan bu durum nedeniyle okula girmek bir saatten fazla sürüyor. 3 ve 16 yaşlarında ki yüzlerce çocuğa bu zulmü yaşatan rektörün ivedilikle bu yanlıştan dönmesi gerekli" diyerek alınan karara tepki gösterdi.

Rektörün, TÜRGEV’e Ensar Vakfı'na uygulayamayacağı mevzuatları tamamen siyasi nedenlerle uyguladığını söyleyen veliler, ayrıca "Göz yaşlarıyla girdi birçok çocuk okula. Ve ilk derse giremedi kimse" dedi.

AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu uygulama üzerine İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı ve şu ifadelere yer verildi: “Değerli İTÜ GVO Ailesi, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları yönetimi olarak, İTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan ve Merkez Kampüs giriş çıkışlarını Okullarımız öğrencileri, velileri ve çalışanları ile Teknokent şirketleri çalışanları ve ziyaretçileri için tam anlamıyla bir eziyete dönüştüren uygulamanın iptali için Rektörlük ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Velilerimize bu konuda okullarımıza gösterdikleri güven ve verdikleri destek için şükranlarımızı sunarız.”

İşte o açıklama...