Dünya
05 Haz 2022 21:54 Son Güncelleme: 06 Haz 2022 06:37

İtalya'nın başkenti Roma'da skandal gösteri! Şehrin belediye başkanı da yürüyüşe katıldı

TSK'nın Suriye'de PKK unsurlarına karşı yeni bir operasyon hazırlığı içinde olması, terör örgütü yandaşlarının Yunanistan ve İngiltere'den sonra İtalya'da da sokaklara dökülmesine sebep oldu. Başkent Roma'da ellerinde pankartlar taşıyan bir grup PKK destekçisi, Türkiye aleyhine sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando ise "Türkiye'ye karşı Rojava'nın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye, güney sınırında güvenli alan oluşturmak için yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu duyurdu. Operasyon haberi ile terör örgütü PKK/YPG paniğe kapılırken, Avrupa'daki teröre destek veren gösteriler de artmaya başladı.

ROMA'DA TERÖR YANDAŞLARI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Pkk destekçileri, İtalya'nın başkenti Roma'da teröre destek vermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde terör örgütü lehine pankartlar taşıyarak yürüyüş yapan PKK yandaşları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da posterlerini taşıdı.

PALERMO BELEDİYE BAŞKANI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Yürüyüşe katılan Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, terör örgütüne arka çıkan ifadeler kullandı. Leoluca Orlando yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye karşı Rojava'nın yanındayız." dedi.

İNGİLTERE'DE POLİS EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK yandaşları, İngiltere'nin başkenti Londra'da da yürüyüş düzenledi. Londra'nın Islington metro istasyonunda başlayan yürüyüşe, yaklaşık 50 PKK yandaşının katıldığı görüldü. Londra'nın merkezindeki Leicester Meydanı'nda biten yürüyüşte, terör ele başı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı da görüldü. Terör örgütü yandaşlarına, güvenlik önlemleri kapsamında Londra polisinin de eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

YUNANİSTAN'DA DA GÖSTERİLER YAPILMIŞTI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da terör örgütü PKK yandaşları bir grup gösterici yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte PKK lehine sloganlar atan grup, Türk Büyükelçiliği önünde gösterilerine devam etti. Yaşanan skandal gösteri sonrası harekete geçen Türkiye, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırarak uyarılarda bulunmuştu.