Spor
28 Mar 2023 16:13 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 16:27

İtalyan basınından "Pirlo-Beşiktaş" iddiası

Fatih Karagümrük'ün başarılı hocası Andrea Pirlo için İtalya'dan flaş bir iddia ortaya atıldı. Pirlo'nun özel röportaj verdiği La Gazetta dello Sport, Beşiktaş başkan adaylarından birinin 43 yaşındaki hocanın peşinde olduğunu yazdı.

Fatih Karagümrük'le 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Andrea Pirlo, İtalyan basınından La Gazetta dello Sport'a özel röportaj verdi.

İstanbul'daki yaşamı ile ilgili konuşan Pirlo "İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Nişantaşı'nda yaşıyorum. Beşiktaş'ın biraz üzerinde. Her gün evimin salonundan Boğaz manzarasını görebiliyorum ve bu gerçekten eşsiz bir görüntü. Tabii trafik biraz zorluk yaratıyor ancak burası 20 milyonluk bir metropol ve buradaki insanlar futbola büyük bir tutku duyuyor." dedi.

İtalyan teknik adam, "Yöneticiler bana sözleşme yenileme teklifinde bulundular ama bunu sezon sonunda konuşmanın daha iyi olacağını söyledim. Doğru yerde, uygun programlarla gelişmeyi çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetede yer alan habere göre, Beşiktaş başkanlığı için aday olacak isimlerden biri Andrea Pirlo'yu göreve getirmek istiyor. 

Haberde, konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Pek de parlak bir sezon geçirmeyen Beşiktaş'ın ilgisinden bahsediliyor. Ufukta başkanlık seçimleri var. Adaylardan birisi onu takımın başına getirmek istiyor."

Öte yandan Club Brugge ve İspanyol ekibi Girona'nın da Pirlo ile ilgilendiği öne sürüldü. Bologna ve Fiorentina için de Pirlo'nun muhtemel adaylardan biri olabileceği duyuruldu.