Dünya
09 Haz 2023 00:00 Son Güncelleme: 09 Haz 2023 00:07

İtalya hanedanlığına 19 yaşında model varis ihtimali

İtalya'daki Savoy Hanedanı'nın veliaht prensi Emanuele Filiberto, taht iddiasından vazgeçmeye hazırlanıyor.

50 yaşındaki Savoy Prensi Emanuele Filiberto, Londra Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve sanat tarihi öğrencisi olan 19 yaşındaki kızı Vittoria’nın monarşi içerisinde kendisinden daha iyi iş çıkaracağı konusunda ısrar ediyor.

Prensin, 2007 yapımı “La Vie En Rose” filminde rol alan Fransız aktris Clotilde Courau ile olan birlikteliğinden doğan model kızı Vittoria, Instagram’da yaklaşık 80.000 takipçiye sahip ve kısa süre önce Fransa’daki Vanity Fair’in kapağında yer aldı.

Daily Telegraph’a konuşan İtalyan prens, kızını “rock ‘n’ roll prensesi” olarak tanımladı ve Vittoria’nın “kendisinden daha iyisini yapacağı için istifa etmesinin kendisine büyük bir zevk” vereceğini söyledi.

Prens, “Genç neslin yeni, modern fikirleri uygulamaya koyma şansına sahip olması önemlidir” diye eklerken istifa kararının kızının tahta geçmek için uzun süre beklemesini önlediğini belirterek Kral 3. Charles’ın onlarca yıl beklediğine işaret etti.

Kral 3. Charles’ın “harika” olduğunu söyleyen Prens, “Ancak uzun süre bekledi. 20 yıl önce Kral olsaydı belki yardımı dokunurdu.” dedi.

1946’daki bir referandumda monarşiyi kaldıran İtalya’nın kendi kraliyet ailesi yok. Ancak İtalya krallarının doğum ailesi olan Savoy Hanedanı, monarşinin yeniden kurulabileceğine dair umudunu asla kaybetmedi.