Dünya
20 Ara 2023 08:45 Son Güncelleme: 20 Ara 2023 08:53

İtalya Başbakanı Meloni ünlü Instagram fenomeniyle kapıştı

İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni, Instagram'da milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomeni Chiara Ferragni'yi karşısına alarak çok sert sözler sarf etti.

İtalya başbakanı Giorgia Meloni, Pazar günü Roma'da düzenlenen etkinlikte, siyasi rakiplerine ve sağcı hükümetine karşı düşmanca tavırlarıyla bilinen tanınmış isimlere yönelik üstü kapalı eleştirilerle gündem oldu.

İtalya'nın üreticilerini öven Meloni, Instagram'da 29.7 milyon takipçisi olan ve Noel pastaları için yanıltıcı bir reklam kampanyası nedeniyle geçen hafta para cezasına çarptırılan ülkenin önde gelen sosyal medya fenomenini Chiara Ferragni'yi de hedef aldı.

Meloni, Ferragni'nin ismini telaffuz etmeden, "Takip edilmesi gereken gerçek modeller, kıyafet giyerek çok para kazanan influencerlar değil... hatta insanları hayırsever olduklarına inandıran pahalı pastaların tanıtımını yapanlar da değil" dedi.

Rekabet kurumu, 36 yaşındaki Ferragni tarafından kontrol edilen şirketlere, alıcıları Noel için üretilip satılan panettone isimli kekler için harcadıkları paranın bir kısmının Torino'daki bir hastanedeki kemik kanseri yardım kuruluşuna gideceğine inandırdıkları için yaklaşık 1.1 milyon Euro para cezası verdi. Üretici Balocco, Ferragni'nin desteklediği pastayı piyasaya sürmeden önce 50.000 Euroluk bir ödeme yapmış, ancak daha sonra herhangi bir ödeme yapmadığı için 420.000 Evro para cezasına çarptırılmıştı. Ferragni ve Balocco karara itiraz etmişti.

Meloni, İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin festivalinde yaptığı konuşmada, "Takip edilmesi gereken gerçek model, mükemmel İtalyan ürünleri icat eden, tasarlayan ve üreten ve küresel pazarda rekabet edenlerdir, çünkü biz en iyisiyiz" dedi.

Meloni'nin açıklamalarına ise Ferragni'nin eşi 34 yaşındaki Fedez sert yanıt verdi. Fedez, "Ülkenin problemleri hakkında konuşmak yerine Meloni, internet üzerinden para kazananlara güvenmememiz gerektiğini söylüyor. Asıl siz politikacılar ne yaptınız? Biz size güvenemiyoruz" dedi.

Ferragni de normalde 4 Euro'ya satılan fakat Ferragni'nin işbirliği yüzünden 9 euroya satılan "Pandoro Pink Christmas" isimli keklerden elde edilen gelirin bağışlanmaması konusunda geri adım attı. Ferragni, takipçilerine gönderdiği bir paylaşımda, "ticari bir faaliyeti hayırsever bir faaliyetle ilişkilendirmek gibi iyi niyetli bir hata" yaptığını söyledi. Sosyal medya fenomeni gözyaşları içinde karara itiraz edeceğini ve bu cezanın orantısız ve adaletsiz olduğunu dile getirdi.