Dünya
30 Haz 2023 15:58 Son Güncelleme: 30 Haz 2023 15:59

İsveç’te Kur’an yakmıştı! İfadesi ortaya çıktı… Ortalık daha da karışacak

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakan şahsın polise verdiği ifade ortaya çıktı. Binlerce ölüm tehdidi aldığını belirten şahsın "10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım" dediği öğrenildi.

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'te bir skandala daha imza atıldı. İsveç polisi, Irak asıllı Salwan Momika'nın cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verdi. Momika, polis koruması altında cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Skandal olaya başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkeden sert tepkiler gelirken, Momika'nın polise verdiği ifade de ortaya çıktı.

İSVEÇ'TE SKANDALLAR BİTMİYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra apar topar NATO'ya girmek isteyen İsveç'te ilk skandal 2023'ün başlarında yaşandı. Irkçı siyasi lider Paludan'ın Kur'an yakmasıyla başlayan süreçte son olarak Irak asıllı Salwan Momika benzer skandalla dünya basınında gündeme geldi.

TÜRKİYE'NİN "EVET" DEME İHTİMALİ İYİCE DÜŞTÜ

Türkiye'nin ve İslam aleminin kınadığı görüntü Temmuz ayında yapılacak olan kritik NATO toplantısından hemen önce gerçekleşti. Öyle ki Momika'nın ülkesinde protestocular İsveç Büyükelçiliğini bastı. Uzmanlara göre skandal sonrası Türkiye'nin İsveç'e 'evet' deme ihtimali iyice düştü.

"10 GÜN İÇİNDE TEKRAR YAKACAĞIM"

Arabistan'ın önde gelen medya kuruluşu Al Arabiya'da çıkan haberde ise Momika'nın polise verdiği ifade yer aldı. Momika binlerce ölüm tehdidi aldığını belirterek "10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım" dedi.

ETİKETLER
#isveç #Kur'an