Dünya
24 Tem 2023 09:57 Son Güncelleme: 24 Tem 2023 09:58

İsveçli Dışişleri Bakanı'ndan 'Kuran' açıklaması

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ile telefonda görüşen İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kuran'a yönelik hakaret içerikli eylemleri kınadığını söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin, Kuran'a ve İslami inanç ve sembollere yönelik hakaret içerikli eylemlerden üzüntü duyduğunu ve kınadığını belirtti. Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib'i telefonla aradı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib de İsveç'in bu tutumundan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, artan İslamofobinin ve nefret suçlarının engellenmesi için ilave ve pratik adımlar atılmasını istedi.

İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran yakmıştı. Momika 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ı tekmelemiş ve Irak bayrağını yakmıştı. Bunun üzerine Lübnan'ın birçok şehrinde İsveç karşıtı protestolar düzenlenmiş ve İsveç'in Beyrut Büyükelçisi Ann Dismorr'un planlı bir tatil için ülkeden ayrıldığı belirtilmişti.