Dünya
31 Tem 2023 08:28 Son Güncelleme: 31 Tem 2023 08:29

İsveç ve Danimarka’dan flaş Kuran-ı Kerim hamlesi! Harekete geçtiler…

İsveç ve Danimarka, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları önlemek için yasal yollar aramaya başladı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile yakın diyalog içinde olduklarını ve Kur'an-ı Kerim yakma girişimlerine karşı önlemler araştırdıklarını söyledi. Kristersson, "İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en ciddi güvenlik durumunu yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim krizini başka ülkelerin İsveç aleyhine kullandığının farkındayız." dedi.

"DANİMARKA İLE DİYALOG HALİNDEYİZ"

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına ilişkin Danimarka ile görüştüklerini belirtti. Kristersson, yaptığı yazılı açıklamada, son haftalarda İsveç ve Danimarka'da artan Kur'an-ı Kerim yakma girişimlerine karşı Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile görüştüğünü ve Danimarka ile yakın diyalog halinde bulunduklarını kaydetti.

"BAŞKA ÜLKELER İSVEÇ ALEYHİNE KULLANIYOR"

İsveç'in İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra "en ciddi güvenlik durumunu" yaşadığını belirten Kristersson, "Kur'an-ı Kerim krizini başka ülkelerin İsveç aleyhine kullandığının farkındayız." ifadesini kullandı.

"YASAL MEVZUATI ANALİZ ETMEYE ÇOKTAN BAŞLADIK"

İfade özgürlüğünü ve gösteri özgürlüğünü savunduklarını vurgulayan Kristersson, şu ifadelere yer verdi:

"Farklı geçmişlere ve inançlara sahip insanlara saygı duyma konusunda güçlü bir geleneğe sahibiz. Din özgürlüğü toplumlarımızın doğal bir dayanağıdır. İsveç'te ulusal güvenliğimizi ve yurt dışında İsveçlilerin güvenliğini güçlendirecek önlemlerin kapsamını araştırmak amacıyla 'Kamu Düzeni Yasası' da dahil olmak üzere, yasal mevzuatı analiz etmeye çoktan başladık."