Gündem
15 Kas 2022 09:12 Son Güncelleme: 15 Kas 2022 09:15

İstiklal’deki patlama ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı! ‘Tek başına gelmedi! En az 3 gün…’

İstiklal Caddesi’nde bomba patlamadan önce saldırganların üç günlük keşif yaptığını yazan Saygı Öztürk, “Terörist kadın ülkemize tek başına gelmedi” diye de ekledi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İstiklal Caddesi’nde bomba patlamadan önce saldırganların üç günlük keşif yaptığını yazdı.

"Terörist kadın ülkemize tek başına gelmedi” ifadelerini kullanan Öztürk, “Yurdumuza girdiği andan itibaren ona destek olan, yol gösteren, İstanbul'a götürenler var. Hayatında, İstiklal Caddesi'ni görmemiş olan kadın, kendisine yardımcı olanlarla birlikte caddede en az üç gün keşif yaptı. Bu keşiflerde hangi gün ve saatlerde caddenin kalabalık olduğunu, patlayıcı madde dolu çantayı nereye bırakırsa patlamada daha fazla can kaybı verdireceğini, bıraktıktan sonra ayrılıp nereye gideceğini, en ince ayrıntısına kadar araştırdı” diye yazdı.

Ahlakm Albashir'in yakalanmasından sonra 46 kişi gözaltına alındığını hatırlatan Öztürk, “Bazen olaylar birbirine karıştırılıyor, bunların tamamının son olayla terör bağlantılı olduğu sanılıyor. Oysa bunların patlamayla ilgisi yok. ‘Eğer, böyle bir bağlantı varsa, şimdiye kadar bunlar niçin yakalanmamış, büyük eylem niçin önlenmemiş?’ diye sormak da herkesin hakkıdır. Bu eyleme Suriyeli kadın tek başına hazırlanmadı. Bunu getiren, götüren, patlayıcıyı sağlayan, kalacağı evi bulan, keşif yapmasına yardımcı olanlar var. Yani ifade alındıkça bu olayda gözaltılar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Mersin’de polis evine düzenlenen silahlı saldırının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş'in de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmasını hatırlatan Öztürk, teröristlerle, belediye çalışanları arasında bir bağ varmış gibi algı yaratıldığını belirterek, “Canlı bombalarla, 22 kişinin gözaltına alınışlarının hiçbir ilgisi yoktu” dedi.

Öztürk, “İstanbul'da 46 kişinin gözaltına alınışının da patlamayla ilgisi yok. Güvenlik birimleri her dönemde operasyonlar yapar. Ancak bunların iki büyük olayla aynı tarihlere rastlaması da sanki aralarında bağ varmış izlenimine neden oluyor” diye dikkati çekti.