Gündem
20 Kas 2022 19:55 Son Güncelleme: 20 Kas 2022 20:04

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı!

Taksim'deki bombalı saldırıya ilişkin tutuklanan 19 şüpheli arasında yer alan Ammar J.'nin, patlama öncesi ve sonrasında yaptığı WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı. Ammar J.'nin kız kardeşiyle mesajlaşmasında, terörist Ahlam Albashır'ı kastederek, "Geldiği elbiselerini çıkarsın atsın, onları bir poşete koy" dediği ortaya çıktı. Öte yandan Ammar J'nin Halil M. adlı kişiye Albashır'ın kaçarken çekilmiş fotoğrafını göndererek "Bu o" dediği, Halil M'nin ise "Beni haberdar et" dediği görüldü.

Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Patlamanın ardından başlatılan soruşturmada bombayı bankın altına koyan terörist Ahlam Albashır dahil çok sayıda şüpheli yakalanmıştı.

19 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 51 şüpheliden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 49 şüpheli sağlık kontrollerinden sonra adliyeye sevk edildi. Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEP TELEFONU İNCELENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır'ı patlamadan sonra gittiği Esenler'den alıp Küçükçekmece'ye götüren Ahmed J'nin ağabeyi olan ve firari şüpheli Bilal H'yi patlamanın ardından Edirne'ye kaçırdığı tespit edilen Ammar J'nin kullandığı cep telefonu detaylı olarak incelendi.

"ELBİSELERİNİ ÇIKARSIN ATSIN, POŞETE KOY"

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ammar J'nin patlama sonrasında kız kardeşine, Ahlam Albashır'ı kastederek, "Geldiği elbiselerini çıkarsın atsın, onları bir poşete koy." şeklinde WhatsApp üzerinden mesaj attığı anlaşıldı.

"BU O"

Ammar J'nin ayrıca Halil M. adlı bir kişiye, Albashır'ın kaçarken çekilmiş fotoğrafını göndererek "Bu o" dediği, Halil M'nin ise "Beni haberdar et" şeklinde yanıt verdiği tespit edildi.

PATLAMADAN ÖNCEDEN HABERİ VARDI"

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefonunda ele geçirilen konuşmaların Ammar J'nin patlamadan önceden haberdar olduğuna ve teröriste yardım ettiğine delil olarak değerlendirildiği öğrenildi.

ETİKETLER
#patlama #taksim