Gündem
11 Ara 2015 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

İstihbarat tespit etti: Rus televizyoncular sınırdışı edildi!

Türkiye'den sınırdışı edilen Rus yayın organı Rossiya - 1 televizyon kanalının 4 kişilik ekibinin ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Ekibin, Reyhanlı'da katliama dönüşen bombalama eyleminden de sorumlu tutulan Suriye'de yaşayan THKP-C Acilciler lideri Mihraç Ural ile bağlantı kurdukları tespit edildi.

Yayın Yönetmeni Yulia Akchurina, stüdyo şefi Alexandr Buzoladze, Yönetmen Vladimir Baranov ve Kameraman Sergey Eliseev, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Türkmen kamplarının çevresinde izinsiz görüntü alırken yakalandı. "Özel Muhabir" isimli TV programı ekibinin Türkiye’nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığına ilişkin iddialara dair bir araştırma dosyası üzerinde çalıştıkları iddia edilmişti.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Rus televizyon ekibi, geçen hafta önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Ekip, yabancı basın akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Ekip, serbest bırakılarak Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürülğü'ne başvuru yapmaları konusunda uyarıldı. Ancak ekibin, 5 Aralık cumartesi günü Samandağı Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen gerçekleşen Öner Ödemiş’in "Suriye’de Değişen Dengeler ve AKP" başlıklı söyleşi ve imza gününe katıldıkları anlaşıldı. Öner Ödemiş’in Mihraç Ural’ın yakın dostu ve aynı zamanda batık kiremit işindeki ortağı olduğu iddia ediliyor. İstihbarat birimleri, Rus televizyon ekibinin Türkiye'deki bir kişi aracılığıyla Mihraç Ural ile irtibat kurduğunu tespit etti. Televizyon ekibinin Hatay sınırından Suriye'ye geçeceği anlaşılınca İskenderun'da gözaltına alındıkları belirtildi. (Milliyet)