Polemik & Kulis
19 Mayıs 2022 21:08 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2022 21:14

İstifaya direnen Cahit Özkan nasıl ikna oldu? İşte 'Görev affı'nın perde arkası...

Bugün, görevinden istifa eden Cahit Özkan'ın istifasının perde arkasını gazeteci İsmail Saymaz açıkladı.

BAE ile ilgili sözlerinin ardından partisi tarafından eleştirilen AK Partili Cahit Özkan, Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Özkan'ın yerine Yılmaz Tunç getirildi. Özkan'ın AKP MKYK toplantısında Erdoğan tarafından azarlandığı öğrenildi.

 Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerine dair yaptığı "Baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" açıklaması sebebiyle eleştirilen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak "Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz" şiirini yazmıştı.

Cahit Özkan'ın görevi bırakması sürecindeki çok önemli bir detayı ise gazeteci İsmail Saymaz paylaştı. Özkan'ın istifa etmekte direnmesi üzerine Erdoğan tarafından sertçe uyarılıp, azarlandığını belirten Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Özkan, bugün AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu."

İsmail Saymaz'ın o paylaşımı: