Gündem
19 Ağu 2015 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

İstifalarla sarsılan Yurt gazetesi bugün hangi manşetle çıktı?

Yurt'un Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın ayrılığının ardından, dün gazeteden art arda istifa haberleri gelmişti.

Yayın yönetmeninin yanında yönetim ve yazar kadrosunun da gazeteden ayrılmasıyla, Yurt'un yoluna nasıl devam edeceği merak konusu olmuştu.

Bugün "Yurt İçin Halk İçin Devam" manşetiyle çıkan gazete, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın desteğiyle yoluna devam edeceğini açıkladı.

Buna göre; Yurt gazetesi, 21 Ağustos Cuma günü Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile imzalanacak toplu iş sözleşmesiyle yoluna sendikalı olarak devam edecek.

Yurt gazetesinin “bağımsız ve sendikalı gazete” olacağı ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün elinizde tuttuğunuz gazete tamamen çalışanların özveri ve iyi niyetli meslek sorumluluklarıyla yayına hazırlandı. Yurt'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Özbolat, medyada yer alan iddiaları bir açıklama ile yanıtladı: ‘Hiç kimseden destek almadan, kendi maddi olanaklarımızla dört yıldır, tüm siyasi baskılara ve ekonomik sıkıntılara rağmen gerçekleştirdiğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Bu gazetenin gerçek sahibi okurları ve çalışanlarıdır. Yurt gazetesinin korkusuzca ve özgürce, basın özgürlüğüne örnek olacak şekilde yayınlanmaya devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Yurt gazetesi olarak daima halkın yanında olacak ve demokratik Türkiye için yolumuzdan dönmeyeceğiz. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Cuma günü imzalayacağımız toplu iş sözleşmesi, gazetecilik meslek etiğine saygımızın ve bağımsız basın organı olma yolundaki kararlılığımızın en önemli simgesidir. Kimseyi ‘Yurt'suz bırakmayız.”