Politika
21 Şub 2024 12:19 Son Güncelleme: 21 Şub 2024 12:34

İstifa edenleri 'unutmadı'! O isimler de listede…

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi için İYİ Parti’den istifa eden meclis üyelerini unutmadı. Partilerinden istifa eden dört meclis üyesi seçilecek yerlerden listeye girdi. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise İmamoğlu’nun seçilmesi durumunda Başkanvekili olacağı konuşuluyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, 12 Aralık'ta bir televizyon kanalındaki açıklamaları sonrasında Meral Akşener'in isteğiyle İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özkan'ın istifası sonrasında İYİ Parti grubu, Özkan'ı yeniden grup başkanvekili seçti.  İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan ile birlikte yeniden aynı göreve seçen meclis üyelerinin, "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

İSTANBUL İÇİN İSTİFA EDİYORUZ

Sosyal medya hesabından ‘Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye'nin kalbi İstanbul'umuz için ortak bir karar imza atıyor, 'hür ve müstakil' olarak İYİ Parti'den istifa ediyoruz. Bize istifa etmekten başka bir yol bırakmayan bu süreci noktaladığımızı ve İBB Meclisinde yolumuza bundan sonra bağımsız olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz’ açıklaması yapan İbrahim Özkan, partisinden istifa etti. Özkan’ın ardından dört meclis üyesi de partilerinden istifa ederek yollarına bağımsız meclis üyesi olarak devam ettiler.

İMAMOĞLU UNUTMADI!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine destek vermek için partilerinden istifa eden meclis üyelerini unutmadı. Oğuz Sarul, Ataşehir dördüncü sıradan, Yakup Fındık Ümraniye ikinci sıradan, Sinan Gümüş Avcılar kontenjan, Bora Kılıç ise Çekmeköy dördüncü sıradan meclis listelerine girdiler. Listeye yazılanların tamamının seçilecek sıradan listeye dahil edildikleri görüldü.

İYİ Parti’nin İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın ise İmamoğlu’nun seçimi kazanması durumda İBB Başkanvekili yapılacağı konuşuluyor. Öte yandan Başkan İmamoğlu’nun kuzeni Ufuk İnan da Avcılar Belediye Meclis listesinde ikinci sıraya yazıldı.