Gündem
29 Haz 2010 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

İSTESEYDİK ŞERİATI GETİRİRDİK DEDİ Mİ? İŞTE O AÇIKLAMA!

AK Parti genel başkan yardımcısı Salih Kapusuz canlı yayında 'şeriatı getirirdik' dedi mi?

Erkan Tan İle Başkent’ten programına konuk olan AK Parti genel başkan yardımcısı Salih Kapusuz canlı yayında isteseydik şeriatı getirirdik şeklinde bir cümle söylememiştir. İfade edilen konu, “8 yıldır iktidardayız. Bu anlama gelecek herhangi bir icraatımız uygulamamız olmadı. Bu suçlama yersiz ve iftiradır.” anlamına gelecek şekilde işlenmiştir.

Yayına seyircilerden gelen “Şeriatı getireceksiniz. Yargıyı da teslim aldınız.”şeklindeki yoruma karşılık, sunucu Erkan Tan ile konuk Salih Kapusuz arasında aşağıdaki konuşma gerçekleşmiştir

Erkan Tan: ŞERİATI GETİRECEKSİNİZ ŞERİATI! MEMLEKETİ TESLİM ALDINIZ! YARGIYI TESLİM ALMAK ÜZERESİNİZ! ŞERİATI GETİRECEKSİNİZ! Diyorlar…

Salih Kapusuz: Efendim bir ülkede siz iktidar olmasanız, sizin zihninizi okumaya kalksalar, bu tip iddialarda bulunabilirler. Siz iktidar olmuşsunuz. 8 yıldır iktidardayız. Bu bizim üzerimizden kafaları karıştırmak, zihinleri bulandırmak isteyen kesimler elle tutulur bu konuyla ilgili ortaya bir şey getirebiliyorlar mı? Var mı böyle bir şey? Biz iktidarda mıyız? İktidardayız. Yerel yönetimlerde iktidarda mıyız? İktidardayız.  Kural dışı, kanun dışı, demokrasi dışı bir davranışımız oldu mu? Avrupa birliği sürecinde en ciddi adımları biz attık, reformlar konusunda en ciddi gayreti biz orta yere koyduk.

Erkan Tan: Yani iktidarda olduğunuz zaman yaptıklarınızı bunun için mi anlatıyorsunuz? Yani iktidarda olmasak bu iddia anlaşılır mı diyorsunuz?

Salih Kapusuz: Yani, diyebilirsiniz ki siz kafanızda böyle bir şey var. İktidara gelirseniz yapacaksınız. İktidara geldik iktidarda yapmıyorsak ne zaman yapacağız bunları? Demek ki vatandaşlarımız, bizi izleyen vatandaşlarımız bir şey söyleniyorsa önünde arkasında ne var buna baksınlar amacı nedir bunu yorumlasınlar. Gerekiyorsa bizi izlesinler biz sürekli halkın içersindeyiz.