Gündem
19 Tem 2012 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

İŞTEN ÇIKARILAN BİR GAZETECİNİN İSYANI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Akşam ve Güneş gazetelerini bünyesinde bulunduran TMedya'dan çıkarılan gazetecinin büyük isyanı..

Akşam ve Güneş gazetelerini bünyesinde bulunduran TMedya’dan çıkarılan Özcan Büyükoğlu, Medyaradar’a yazdığı mektupta büyük isyanını dile getirdi..

İşte o mektup :

Değerli  yetkililer….

30 Mayıs 2009  yılında,  TMEDYA da  Silivri  Bölge  sorumlusu  olarak  (1997 tarihinden beri  çalışırken ) ,aniden   MALİ KRİZ  bahanesiyle ,telefonla , işime  son verildi.

Ancak,söz verildiği halde  ,tek kuruş tazminat ödenmedi. Sadece  son 2009 yılına ait Mayıs  aylığı  bankaya yattı.Yatan para da ,12 yıldır aynı durum , ASGARİ ÜCRETTEN DAHA AZ.

1 hafta  sonra da, İstihbarat  Şefi Özkan Tamirak: Önder Şuşoğlu adlı  gazeteciyi  alınca,Önce  ikametgahım olan Tekirdağ  İş Mahkemesinde  TAZMİNAT DAVASI AÇTIM. TMEDYA’nın  avukatları  Mahkemenin  yetkisiz  olduğunu  savundular. Hakim  talebi kabul etti  ve 1000 TL  avukatlara  vekalet üçreti  takdir etti.
Bu parayı taksitle olsa  avukatlara ödedim. Tek,içraya  verilip,  ek masraf yüklenmesin diye

Benim işten ayrılmamdan 20 gün sonra, GÜNEŞ gazetesinde çalışan  Halis Güler’i de işten tazminatsız çıkardılar. Nedeni arz ettiğim  AKŞAM  camiasında ki rezaletti.

Dosya  Bakırköy 14  İş mahkemesine   aktarıldı. Toplam 6 hakim değişti.  Ve neticede son  duruşma hakimi  kararını açıkladı.

12 yıllık 1997-2009  arası  hizmetlerimin  sadece  2005-2009 unu  dikkate alınmışdı. Yasal faiz uygulamasıyla  sembolik  bir  paranın ödenmesine karar verdi.

Avukat tutamadım  ve  şahit bulamadım.   Hakkım olan paranın   1/3 ünü  belki alacağım. Zira  o paranın ödenmemesi için   ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum.İçraya  verdiğimde,karar temyiz edeceklerinden,içranın durdurulmasını da talep edebilirler.

Mahkemeye  şahit bulamadım. 1997/2009 yılları  arasında  AKŞAM-GÜNEŞ ve Tercüman gazetelerinde  yayınlanan    2500  haberden sadece  800 ünü  bulabildim  ve   bir CD  ile  DELİL  olarak   mahkemeye sundum.

Birde  bana  1997/2009  arası  ödenen  maaş  altında ki  para,daima o yılın   asgari  üçretinden de azdı.

Mahkeme  sırasında  bir rezalet ortaya çıktı. Tmedya  da bana ait hiçbir kayıt yoktu.  İnsanların  ZENGİN olma yolu, insanları  kullanmakla geçiyor. Sadece Pamukbank-Yapı kredi ve Denizbank da adıma açılan hesaba  para yatırılıyordu. Son yıllar 1 veya 2 ay geçikmeli olarak.Elimde ise,elektronik kart vermişlerdi. Her kadrolu personele verilen kartın aynısı.

Sözleşme  adı  altında  evrakta , sadece benim  imzam vardı.
İşveren olarak   karşı tarafın  imzası unutulmuşdu.İşin Türkçesi  geçersiz bir sözleşme. Hele bir bilirkişi  raporu vardı ki,düşman başına.  Raporu, tuzu  kokutur cinsten.

Özcan Büyükoğlu  


MEDYARADAR- ÖZEL