Medya
16 Kas 2011 09:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

İSTEDİĞİMİ YAPARSAN BURADA RAHAT EDERSİN! TRT'DE AHLAKSIZ TEKLİF İDDİASI!

Sabah Ankara yazarı Ersin Ramoğlu, TRT'de yaşanan sarsıcı bir ahlaksız teklif olayını yazdı...

Sabah Ankara yazarlarından Ersin Ramoğlu, bugün köşesinde önce TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden atanan İbrahim Şahin’in TRT’ye kazandırdığı itibarı köşesine taşıdı, ardından da çok sarsıcı bir ahlaksız teklif vakasını yazdı.

"Önceki gün posta kutuma düşen e-mail, dul bir kadına amiri tarafından yapılan "ahlaksız teklifi" anlatıyordu." diye giriyor konuya Ramoğlu ve şöyle devam ediyor:

"Üzüldüm. Hatta utandım. Lanet okudum bu sapık tiplere. Kadını aradım.
İşe bakın ki telefonun öbür ucundaki kadın, bir yıl önce kalp krizi sonucu genç yaşta aramızdan ayrılan dünya iyisi arkadaşım E.’nin eşiymiş meğer.
Zavallı kadın gözyaşlarını tutamamıştı.
"İnanın zor durumda olmasam sizi aramazdım" dedi.

Bir çocuğuyla genç yaşta dul kalmıştı. Aldığı para ancak kirası, yeme ve içmelerine yetiyordu. Kızını okula kendisi götürüp getiriyordu. Tek şansı çocuğunun okulunun işyerine yakın olmasıydı.

TRT’nin 15 yıllık personeliydi. Yöneticileri de 6 ay önce değişmişti. Çocuğunu okula bıraktığı bir gün amirinden aldığı ahlaksız teklifle o büyük şoku yaşamıştı.
Daha önce başına hiç böyle bir şey gelmemişti.

Amirinin ahlaksız teklifiyle hem gururu hem de onuru incinmişti. Sapık adam odasına çağırdığı çalışanına pişkin pişkin sırıtarak, "Bak S. istediğimi yaparsan burada çok rahat edersin. Öğrendim sıkıntıdaymışsın üstelik. Hem nasıl olsa dulsun" demişti utanmadan.

Bu sözlere çok şaşıran S. ise kekeleyerek, "Beyefendi söylediğiniz sözün çirkinliğinin ve ağırlığının farkında değilsiniz galiba" diye karşılık vermişti.
Reddedilen amir adeta deliye dönmüş ve "Bunu sen istedin" diyerek tehdit etmişti. Genç kadın gördüğü muamele karşısında günlerce ağladı. Bir yardımı olur düşüncesiyle durumu müdürüne anlattı.

Ancak aldığı cevap "Delilin var mı" şeklinde oldu. S. de, "Sözlü tacize uğrayacağımı bilseydim sesini kayda alırdım" dedi. Şikayetin ardından dul kadın bulunduğu yerden kilometrelerce uzağa sürüldü. Şimdi çocuğunu okula götüremiyor. Maddi sıkıntıları yüzünden servise de bindiremiyor.

Bana, "Eşim öldükten sonra perişan oldum. Çocuğumla ve acımla yaşarken bu namussuz adamın çirkin teklifiyle karşılaştım... Günlerce olayın etkisinden kurtulamadım" dedi.

Ahlaksız teklife ’ret’ cevabı verdikten sonra hayatı kabusa dönen bir kız çocuk annesi genç kadını kurtaracak tek kişi TRT’nin patronundan başkası değil elbette. Kadının gözünü öyle korkutmuşlar ki sesini bile çıkaramıyor... Ama inanıyorum ki bu ahlaksızlara gününü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin gösterecek...