İşte uykuyu kaçıran 7 gıda

Uykuya dalma problemlerinin birçok nedeni vardır. Bu nedenlerin arasında vücudumuzun iyi bir gece uykusu için tam tersi tepki vermesine neden olan birçok yiyecek vardır. İşte o yiyecekler...

İşte uykuyu kaçıran 7 gıda - Sayfa 1

SOSİS: Sosisler tiramin açısından zengindir. Bu amino asit, kalp ve zihin için uyarıcı olan norepinefrin üretimini arttırır. Bu nedenle, dinlenmeden önce bu yiyecekleri tüketmekten kaçınmak daha iyidir. Ayrıca yağ açısından zengin olmaları sindirim sistemini daha fazla çalışmaya zorlar, kolesterol seviyelerini yükseltir ve obeziteyi tetikler.

18
İşte uykuyu kaçıran 7 gıda - Sayfa 2

KIZARMIŞ YİYECEKLER: Yağ ve tuz oranı yüksek kızarmış yiyecekler hemen hemen herkes tarafından sevilir, ancak bunlar uyku dostu değildir. Bir çift kızarmış patates dinlenmemize engel olmaz ancak tam bir porsiyon bütün gece uykunuzu kaçırabilir.

28
İşte uykuyu kaçıran 7 gıda - Sayfa 3

KIRMIZI ET: Kolesterol seviyesini artıran kırmızı et, doymuş yağ açısından da zengindir ve vücut tarafından yavaş sindirilir. Ağır sindirimler geceleri uyku evrelerimizi değiştirebilir ve bu genellikle uyku kalitesini olumsuz etkiler.

38
İşte uykuyu kaçıran 7 gıda - Sayfa 4

ÇİKOLATA: En sağlıklı lezzetlerden biri olarak bilinen bitter çikolatanın, antioksidanlar açısından zenginliği, kötü kolesterolü düşürmesi, şeker hastalığını önlemesi gibi pek çok faydası var. Ancak, çikolata, kafein ve teobromin açısından da zengindir. Bu uyarıcıların etkinliği de çikolatanın kakao içeriği ile orantılı olarak artar. Bu nedenle uyumadan önce kakao bazlı yiyecek ve içeceklere başvurulmaması tavsiye edilir. Tatlı bir şey istiyorsanız, aşırı şekerli olmayan taze süt ürünlerine yönelin, doğal olanları tercih edin.

48