İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler

Türkiye'de son zamanlarda oldukça artan kadın girişimciler herkes tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. İşte Türk kadınlarına ilham olan ve başarılarıyla gururlandıran Türkiye'nin 12 girişimci kadını.

İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 1

ÖZDEN PUSAT

ODTÜ Sosyoloji mezunu Pusat, 15 yıl çeşitli yerlerde bankacılık yaptıktan sonra kurumsal hayatını bırakıp tutumluanne.com'u kurdu. Bebek telsizinden oyuncağa kadar az kullanılmış iyi durumda ürünleri satışa sunan site ile ailelere uygun fiyatlı ürünleri sundu. Site ayda bir milyondan fazla kez ziyaret ediliyor.

112
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 2

GÜLŞAH GÜRKAN

Gül yetiştiriciliği yapan bir ailenin kızı olan Gürkan aile şirketinde çalıştıktan sonra sektördeki açıkları da görerek kendi girişimi olan kozmetik markası Gülsha'yı kurdu. İlk başta gül suyu üreten Gürkan Isparta'daki güller için de dünya çapında geçerli 'Türk Gülü' tescilini aldı.

212
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 3

BAŞAK TAŞPINAR DEĞİM

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Başak Taşpınar Değim, Koç Üniversitesi'nde burslu şekilde MBA yaptı. Amerika'da yüksek lisansını tamamlayan Değim, Türkiye'ye döndüğünde hizmete ulaşma konusunda eksikliği fark etti ve 50 bin TL sermaye ile Armut.com'u kurdu. 248 Milyon TL'ye ulaşan sitenin değeri Türkiye'nin hizmet veren lider platformu.

312
İşte Türkiye'nin en başarılı 12 girişimci kadını! Yaptıklarıyla ses getirdiler - Sayfa 4

EBRU BAYBARA DEMİR

Turizm mezunu olan Baybara 21 Mardin kadını ile birlikte Cercis Murat Konağı'nı kurdu. Konak ile birlikte Mardin'in turizm dönüşüm hareketini de başlatan Baybara Mardin'e gelen turist sayısını artırırken kadınlara da istihdam sağladı.

412