Televizyon
16 Haz 2016 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

İşte Türk medyasının yayıncılık halleri! Önce: Çorum dünya merkezi! Sonra: Çorum dünyanın merkezi değilmiş!

Habertürk ekranında dün birbiriyle zıt bilgiler içeren iki canlı bağlantı vardı.

İlk bağlantı Çorum'dan yapıldı. Bağlantı nedeni olan haber; internette hızla yayılan Çorum dünyanın merkezi haberiydi. Habere göre Google dünyanın merkezi olarak Çorum'u harita üzerinde işaretlemişti..

Anadolu Ajansı ve tüm internet sitelerinin yer verdiği haberi gören Habertürk Ankara'dan bir ekip gönderdi Çorum'a..

Hemen konuklarla Çorum'un dünyanın merkezi olduğuna dair bir yayın yapıldı. Oysa gerçek çok farklıydı. Google üzerinde bir kullanıcı Çorum'u dünyanın merkezi gibi işaretlemiş. Bunu gören Türk medyası da Google'ın bunu yaptığını sanıp haberi böyle vermişti. Yani kimse Google'dan olayın aslını öğrenme merakı göstermedi ve haber yayıldı. Dahası bilim çevrelerinde dünyanın herhangi merkezi olduğuna dair görüşler uzun yıllardır kabul görmeyen, bilimsel değerlendirmeden yoksun bir görüştü..



Haber yayıldı ama haberin Zaytung kıvamındaki öyküsünü Habertürk Tv yönetici ve editörleri kısa bir mantık muhakemesiyle anlaşılacak olmasına rağmen anlayamadı. Ankara ekibi Çorum'a ulaşıp 'Çorum dünyanın merkezi' yayını yaptı. Haberin asılsız olduğu anlaşılınca da o yayının üzerinden iki saat geçmeden bu kez 'Çorum dünyanın merkezi değilmiş' diye canlı yayın yapıldı. Olayın en trajikomik yanıysa son yayına çıkan çorum belediye başkanının 'Çorum'un dünya merkezi olduğuna dair haberi görünce şaka olduğunu düşündüm' demesi oldu...
 


(MEDYARADAR/ÖZEL)