Gündem
07 Mayıs 2012 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

İŞTE SURİYE'DEKİ KAYIP TÜRK GAZETECİLERİN İLK GÖRÜNTÜLERİ!

İHH Suriye'de kaybolan gazetecileri buldu ve görüntülerini Türkiye'ye getirdi. İşte o görüntüler:

58 gündür kayıp olan Türk gazeteciler Hamit Özköse ve Adem Coşkun’a ait görüntüler ilk kez A Haber’de yayınlandı.

İHH Vakfından Bülent Yıldırım ve İzzet Şahin’in Şam’da görüştüğü Hamit Özköse ve Adem Coşkun’un sağlık durumunun iyi, morallerinin yüksek olduğu görülüyor.

İzzet Şahin A Haber’de yayına katıldı ve sorulara şöyle yanıt verdi:

Sağlıklı ve hiç bir sağlık problemi olmayan Adem ve Hamit kardeşimizi bağrımıza bastık. Sağlıkları yerinde. En yakın zamanda ailelerin teslim edilecekler.

Suriye ne gerekçeyle gözaltında tutuyor onları?

Suriye’nin şartlarını biliyoruz. Bölgedeki şartlar belli. Yaptıkları gazetecilik işlerinden ötürü gözaltına alındılar. Bizler bunları bilen bir kurum olarak ve insani yardım amacıyla onlara ulaştık.

Takdir edersiniz büyük bir krizin yaşandığı Suriye’den bahsediyoruz. Böyle bir zamanda haklı ve haksızın ayırd edilmesi mümkün değil. Kriz anlarında her şey yaşanabilir. Önce batılı gazeteciler de benzer bir şey yaşamışlardı. Bizi rahatlatan konu şu, iki ay kadar kendilerinden haber alınamayan gazetecilerin sağlıklı olması.

Neler sormuşlar onlara?

Bu detaylarla ilgili soru sormamız mümkün olmadı. Ama şunu bilmekte fayda var. İHH Bosna’da başlamıştı çalışmaya, kriz bölgelerinde çok tecrübeli bir kurum. Adem’ler geldiğinde bu sorulara net yanıt verebilecekler.

Şam’da olduklarını söylediniz?

Biz Şam’a gittik ve orada görüştük. Bir yere götürüldükleri iddialarının yalan olduğunu öğrendik.

İşlerini yapabildiler mi yoksa gelir gelmez mi tutuklanmışlar?

Suriye’ye girer girmez yakalanmadılar elbette. Biraz çalıştılar sonra yakalandılar.

Geri gelmeleri ne kadar sürecek?

Bizim temennimiz en kısa zamanda gelmeleri ama oradaki ortam belli, bu ince bir diplomasi. Ne yapabilirsek daha erken dönmeleri için bu gayreti sarfedeceğiz.

AİLELER SEVİNÇLERİNİ CANLI YAYINDA PAYLAŞTI

Vurulduğu ve yaralı olduğu ileri sürülen Adem Özköse’nin babası Mustafa Özköse ise telefonda şöyle konutu:

"Sağolun, teşekkürler. Herkese dua ediyoruz. Yaralanmamışlar. İki aydan beri bekliyorduk. Vesvese vardı. Tereddüt vardı. Bugün onları ekranda gördük. Sebep olanlardan allah razı olsun."

Hamit Coşkun’un ağabeyi Yahya Coşkun ise telefonda şunları söyledi:

"Kardeşimi siz benden önce gördünüz. Cumartesi sesini duymuştuk, telefon etmişti. Şimdi de görüntüsünü görüyoruz. Sağlıklı, esprili, güleryüzlü gördüğüm için çok mutluyum tabi ki. İHH’ya bu imkanı sağladığı için teşekkür ederim. Cumartesi aradığında beklemiyorduk konuşmayı, çok şaşırdık... Nasılsın, iyi misin diye sorbildik sadece. Cenabı Allah bütün bekleyenlere sabır versin."


İŞTE O GÖRÜNTÜLER :