Magazin
29 Oca 2020 09:02 Son Güncelleme: 29 Oca 2020 10:58

İşte Şevket Çoruh'a açılan soruşturmada gerekçe!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabında provokatif paylaşımda bulunduğu iddia edilen Şevket Çoruh hakkındaki soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak sosyal medya hesabında 'provokatif' paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Şevket Çoruh, dün T24'e yaptığı açıklamada "Geçmiş olsun Elazığ" dışında bir paylaşım yapmadığını söyledi.

Hürriyet'in aktardığına göre yetkililer ise Çoruh'un ismiyle Facebook’ta açılan bir hesapta, “Kızılay’ın 2019’da vatandaşlardan topladığı bağış tutarı 828 milyon TL. Devlet 2019’da 3.7 milyar deprem vergisi amacıyla ÖİV toplamış... Ama Elazığ’da deprem olduğunda bakanın açıklaması: 'Her şeyi devletten beklememek lazım' –Siz ne işe yararsınız?” paylaşımı bulunduğunu belirtti.

Yetkililer “Soruşturma kapsamında bu hesabın Şevket Çoruh’a ait olup olmadığı tespit edilecek” dedi.

ÇORUH'UN FACEBOOK HESABI YOK 
Şevket Çoruh, 22 Nisan 2019'da kişisel Twitter hesabında bir paylaşım yapmıştı ve 'Facebook hesabının olmadığını' duyurmuştu.

Çoruh, soruşturma haberlerinin çıkması üzerine "Ortada soruşturma açılmasına değer bir şey yok ancak burası Türkiye, her şey olabilir" şeklinde konuşmuştu.