İşte Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç! Anne-oğulun firarına yardım 72 kilonun diyeti mi?

Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur'u havalimanına götürdüğü için tutuklanan Ayşe Ceren Saltoğlu, bir zamanlar 130 kiloydu. Bülent Cihantimur'un hastanesine giden Ayşe Ceren Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç de böyle başladı.

İşte Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç! Anne-oğulun firarına yardım 72 kilonun diyeti mi? - Sayfa 1

İstanbul Kemerburgaz yolunda Oğuz Türk sporcusu olacak. Murat Aci'nin öldüğü kazadan sonra ABD'ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'u havalimanına götüren ve suça ortak olduğu için tutuklanan Ayşe Ceren Saltoğlu, 2017'ye kadar 130 kiloydu. Tüp mide ameliyatı oldu, 58 kiloya kadar düştü. O dönem kendini 'bir balonun iğneyle söndürülmüş haline benzeten' Saltoğlu, Dr. Bülent Cihantimur'un Estetik International cerrahi merkezinde üç kez gerdirme ve meme ameliyatı geçirdi.

118
İşte Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç! Anne-oğulun firarına yardım 72 kilonun diyeti mi? - Sayfa 2

KiŞiSEL ASiSTAN GiBi 
Bu ameliyatları Estetik International'ın doktorlarından Selçuk Aytaç yaptı. Ameliyatların maddi karşılığı epey yüksekti. Bu ameliyatlardan sonra Saltoğlu'nun Cihantimur Ailesi'yle yolları bir daha ayrılmadı. Hastanenin kurumsal iletişim ve pazarlama departmanında 2018'den itibaren çalışmaya başladı. Saltoğlu'nın çalışma alanı sadece hastane değildi. Cihantimur Ailesi'nin kişisel asistanlığını yaptı. Adeta, yaptırdığı estetik ameliyatların diyetini ödüyordu.

218
İşte Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç! Anne-oğulun firarına yardım 72 kilonun diyeti mi? - Sayfa 3

Posta gazetesinden Mehmet Coşkundeniz’in haberine göre, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un aşırı süratle kullandığı lüks otomobille, emniyet şeridinde bekleyen gruba çarpması ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüyle sonuçlanan kaza gündemden düşmüyor. Anne Eylem Tok’un, suç işleyen oğlunu önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırmasının organize bir iş olduğu belli. Anne ile oğlunu havalimanına götüren Ayşe Ceren Saltoğlu, bu organizasyonun parçası olduğu için tutuklandı. 

318
İşte Saltoğlu'nu cezaevine götüren süreç! Anne-oğulun firarına yardım 72 kilonun diyeti mi? - Sayfa 4

Peki kim bu Ayşe Ceren Saltoğlu? Saltoğlu, Timur Cihantimur’un babası, Eylem Tok’un eski eşi ‘Dr. B’ lakaplı estetik doktoru Bülent Cihantimur’un sahibi olduğu Bursa’da ve İstanbul’da faaliyet gösteren ‘Estetik International’ adlı hastanelerin kurumsal iletişim ve pazarlama müdürlüğünü yapıyor. Saltoğlu, 2017’ye kadar 130 kiloydu. Tüp mide ameliyatı oldu, 58 kiloya kadar düştü. Ameliyatıyla ilgili verdiği bir röportajda “Zayıfladıktan sonra hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Aynaya baktığımda bir balonun iğneyle söndürülmüş haline benziyordum.

418