Gündem
29 Eki 2013 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

İŞTE PARLAMENTONUN İLK TÜRBANLI MUHABİRİ!

Yeni Şafak Gazetesi'nin Ankara muhabirlerinden Kezban Bülbül, Parlamento muhabiri olarak görevlendirildi.

Yeni Şafak Gazetesi’nin Ankara muhabirlerinden Kezban Bülbül, Parlamento muhabiri olarak görevlendirildi.

1997 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Kezban Bülbül, 1998 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde göreve başladı. Gazetenin Ankara Bürosunda, muhabirlik, istihbarat şefliği ve editörlük yapan Bülbül, Meclis yönetimine bir başvuruda bulunarak görev kartı talep etti.

15 yıldır Yeni Şafak Gazetesi’nde çalışan Kezban Bülbül, başörtülü olarak görev yapan diğer meslektaşları gibi zaman zaman ayrımcılığa maruz kalmış, başörtülü olarak işini yapması engellenmeye çalışılmıştı. İnsan hakları, sivil toplum örgütleri, ayrımcılık gibi konular üzerine çalışan Kezban Bülbül, kendisi de sık sık mağduriyet yaşamıştı.

Bunlardan ilki, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne basın kartı için yaptığı başvuruda karşısına çıktı. 28 Şubat sürecinin uygulamaları pek çok alanda ve özellikle başörtüsü yasağı konusunda can yakıcı bir şekilde sürerken, 12 Temmuz 1999 tarihinde başvuruyu görüşen Basın Kartları Komisyonu, Bülbül’e basın kartı vermedi. Gelen ret yazısının ekinde, Danıştay’ın başörtüsü aleyhine aldığı karar da vardı.

Yüksek Mahkeme’nin kararını görünce bir daha başvuru yapmayan Kezban Bülbül, 12 yıl sonra Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç’ın girişimleriyle Basın Kartı yönetmeliğinde yapılan değişiklik sayesinde üzerinde başörtülü fotoğrafının olduğu basın kartını alabildi.