Televizyon
28 Tem 2010 14:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

İŞTE ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA DAMGA VURMAYA ADAY 6 YENİ DİZİ!

İşte yeni sezonda ekranda reyting yarışı yapacak en iddialı altı dizi.

GEÇTİĞİMİZ sezon ekranlarda büyük bir rekabet yaşandı. Ezel, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, Geniş Aile, Türk Malı reytingleri kasıp kavurdu ve sezon sonunda hepsi yaz tatiline çıktı. Bu sırada kanallar da yeni sezon hazırlıklarına başladı. Haziran ve temmuz ayı boyunca Bizim Ekran'da yeni sezonun dizilerinden haberler okudunuz. Önümüzdeki sezon gerçekten büyük bir mücadele yaşanacak. Bir yanda nefeslerimizi tutarak izlediğimiz ve sezon finali yapan diziler başlayacak, diğer yanda da yepyeni prodüksiyonlarla tanışacağız. O kadar çok dizi olacak ki ekranda, yine hangisini izleyeceğimizi şaşıracağız. İşte bu yüzden, bugün önümüzdeki sezona damgasını vuracak, en iddialı altı yapımı tanıtıyorum.

FATMAGÜLÜN SUÇU NE?  

VEDAT Türkali'nin kaleme aldığı, 1986 yılında filme çekilen, Hülya Avşar ve Aytaç Arman'ın başrolleri paylaştığı Fatmagül'ün Suçu Ne?, beş kişinin tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalan Fatmagül'ün dramını anlatıyor. Eylül ayından itibaren KanalD'de perşembe akşamları yayınlanacak Ay Yapım imzalı dizide, Aşk-ı Memnu'da canlandırdığı Bihter karakteriyle fenomen olan Beren Saat başrolde. Bu defa bir köylü kızı olarak izleyeceğimiz Beren Saat'e, Türkiye'nin Yıldızları yarışmasından arkadaşı Engin Akyürek eşlik edecek.

MUHTEŞEM YÜZYIL

KAVAK Yelleri, Küçük Sırlar, Melekler Korusun, Çakıl Taşları dizilerinin yapım şirketi Tim's Production, önümüzdeki sezon büyük bir yapıma daha imza atacak. Kanuni Sultan Süleyman'ın hükümdarlık döneminin anlatılacağı dizide, Muhteşem Süleyman'ı Halit Ergenç, annesini Nebahat Çehre canlandıracak. Hürrem Sultan için ise oyuncu arayışları hâlâ sürüyor. Bu rol için Başak Köklükaya ve Berrak Tüzünataç'ın isimleri öne çıkıyor. Meral Okay'ın kaleme aldığı Muhteşem Yüzyıl, Show TV'de yayınlanacak.

DELİ SARAYLI

PERRAN Kutman
ve Çetin Tekindor'u buluşturan Deli Saraylı, eylül ayından itibaren Show TV ekranında yayınlanacak. Adanalı, Türk Malı, Yahşi Cazibe dizilerinin yapımcısı Süreç Film'in çekeceği dizide; Melis Birkan, Özge Özpirinççi, Kenan Ece gibi isimler de rol alacak. Deli Saray-h'da, 1918-1923 yılları arasında İstanbul'un işgal edildiği yıllar; kurtuluş mücadelesi, aşk, vatan sevgisi ve komediyle harmanlanılarak anlatılacak.

BİTMEYEN ŞARKI

BİNBİR Gece'nin Şehrazaf ı Bergüzar Korel ve Bu Kalp Seni Unutur mu?'nun Sinan'ı Bülent İnal, eylül ayında Bitmeyen Şarkı'da buluşacak. Korel'in pavyon şarkıcısını canlandıracağı dizide, İnal da kabzımalı oynayacak. Eski Türk filmleri tadındaki Bitmeyen Şarkı'da, pavyon şarkıcısı teknede patronu tarafından tecavüze uğrayınca kaçarak Mudanya'ya yüzer. Ve bu güzel beldede hayatının aşkı olacak kabzımalla tanışır. Gold Film'in çekeceği dizi, atv'de yayınlanacak.

KARABULUTLAR

DOSTOYEVSKİ'nin, baba, oğul ve kardeşlerin çatışması merkezinde ele aldığı, insanlığı ince psikolojik tahlillerle anlattığı ünlü eseri Karamazov Kardeşler, Karabulutlar adıyla yeni sezonda Shovv TV'de ekrana gelecek. Med Yapım'ın çekeceği dizide, Yabancı Damat ve Elveda Rumeli dizilerin altın kalpli babası Erdal Özyağcılar rol alacak ve ilk kez bir kötü karakteri canlandıracak. 1930'lu yılların Türkiye'sinde geçen bir dönem dizisi olarak ekranlara gelmeye hazırlanan dizinin oyuncu seçimleri devam ediyor.

TÜRKAN

KOLİBA Film'in hazırladığı Türkan, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu, bilim kadını Türkan Saylan'ın hayatını anlatacak. Ayşe Kulin'in "Tek ve Tek Başına Türkân" kitabından televizyona aktarılacak diziyi Oya Yüce kaleme alıyor. Saylan'ın gençliğini Memet Ali Alabora'nın eşi Pınar Öğün canlandırırken, yaşlılığına Derya Alabora hayat verecek. Türkan, Kanal D'de yayınlanacak.

Mehmet Güler/Habertürk