İşte mutlaka izlenmesi gereken Oscar ödüllü 15 film

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından her yıl bir kez verilen Akademi Ödülleri veya popüler ismiyle Oscar ödülleri, sinema endüstrisinin en büyük ödülü olarak kabul ediliyor ve izleyiciler tarafından merakla takip ediliyor.

İşte mutlaka izlenmesi gereken Oscar ödüllü 15 film - Sayfa 1

15- SILENCE OF THE LAMBS IMDb: 8.6 Kuzuların Sessizliği (Silence of the Lambs), yamyamlar ve deri giyen psikopatları içeren filmlerinde Oscar alabileceğinin kanıtı niteliğinde. Psikolojik gerilim türünün en iyilerinden olan filmde Clarice Starling’in (Jodie Foster) Hannibal Lecter'in (Anthony Hopkins) hastalıklı zihninin derinliklerine inmeye çalışmasına tanıklık ediyoruz.

115
İşte mutlaka izlenmesi gereken Oscar ödüllü 15 film - Sayfa 2

14- THE FRENCH CONNECTION IMDb: 7.7 Hackman'ın polisinin trene bağlı hedefini takip etmek için Pontiac'ıyla sokaklarda hızla koşturduğu ve bu sahne için şehrin metrosunun büyük bir bölümünün kapatıldığı The French Connection (Kanunun Kuvveti), Yönetmen William Friedkin'in amansız talepleriyle birleşerek izleyicinin karşısına çıkıyor.

215
İşte mutlaka izlenmesi gereken Oscar ödüllü 15 film - Sayfa 3

13- 12 YEARS A SLAVE IMDb: 8.1 Yönetmen Steve McQueen’in bu dönem dramasıyla En İyi Film ödülünü kazanan ilk Siyah film yapımcısı olduğu, Solomon Northup'ın 1853 tarihli anı kitabından uyarlanan 12 Years a Slave, Northup'ın New York'ta özgür bir Siyahi olarak doğumundan 1841'de kaçırılıp köleleştirilmesine kadar olan yolculuğunu konu alıyor.

315
İşte mutlaka izlenmesi gereken Oscar ödüllü 15 film - Sayfa 4

12- ROOM IMDb: 8.1 Gizli Dünya (Room) bir annenin küçük bir odaya yine orada doğmuş oğluyla hapsedilmesini ve birlikte orada yaşadıkları ağır dramı anlatıyor.

415