Gündem
20 Haz 2014 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

İşte mahkemenin Show TV kararı!

Mahkemenin Show TV ile ilgili verdiği gerekçeli yürütmeyi durdurma kararı yazıldı ve taraflara tebliğ edildi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin Show TV ile ilgili verdiği gerekçeli yürütmeyi durdurma kararı yazıldı ve taraflara tebliğ edildi.

İşte Bölge İdare Mahkemesi'nin TMSF'nin itirazı doğrultusunda verdiği ve İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını kaldıran gerekçeli kararı:

"Bu durumda; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tesis edilen kurul kararında yer verilen gerekçeler ve dayanaklar tek tek incelendiginde, irdelendiginde ve degerlendirildiginde, fon uhdesinde bulunan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.S.'nin Show TV logosu ile faaliyet gösteren kanalı dahil olmak üzere Show logosu eklentili ve/veya markalı diger hissedarı oldugu sirketlerdeki hisselerin ve/veya Show logosu eklentili ilgili markaların ve varlıkların her türlü takyidattan ari olarak satılmasında amme alacagının kısa sürede tahsili kapsamındaüstün kamu yararı bulunmakla, kamu yararı ve durumun gerekleri açısından hukuka aykırı davranıldıgı konusunda bilgi ve belgenin de bulunmaması, ayrıca itiraza konu mahkeme kararında dava konusu islemin gerekçesinin hukuken geçerli ve yeterli olmadıgı belirtilmis ise de; anılan kararda bu hususa yönelik olarak hukuken geçerli delillerin gösterilmemesi karsısında, dava konusu islemde hukuka aykırılık bulunmamakta olup, aksi yönde verilen idare mahkemesi kararında ise hukuka uyarlık görülmemistir.

Açıklanan nedenlerle; 2577 sayılı Idari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin 2. fıkrasında öngörülen idari islemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların dogması ve idari islemin açıkça hukuka aykırı olması sartlarının birlikte gerçeklesmedigi anlasıldıgından itirazın kabulüne, Istanbul 4. Idare Mahkemesince verilen 14/05/2014 tarih ve E:2013/2176 sayılı kararının kaldırılmasına, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, dosyanın ilgili İdare Mahkemesine gönderilmesine 10/06/2014 gününde oybirligiyle karar verildi.

T.C.
ISTANBUL
BÖLGE IDARE MAHKEMESI
BIRINCI KURUL
Y.D Itiraz No : 2014/4204

Baskan
ALI YASAR YURDABAK
32689
Üye
ERTAN DEMIRCI
33612
Üye
SELÇUK GÜLEN
38017
E.D/A.K/10/06/2014"

Bilindiği üzere TMSF, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin kararını gerekçe göstererek, Show TV'nin yönetimine el koymuştu.
Bölge İdare Mahkemesi'nin TMSF'nin itirazı üzerine aldığı yürütmeyi durdurma ve yürütmenin kaldırılmasına dair kararı, kesin nitelikte olup tarafları bağlayıcı vasıfta bulunuyor.