Gündem
23 Şub 2021 09:29 Son Güncelleme: 23 Şub 2021 09:31

İşte kafe ve lokantaların açılacağı tarih!

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle kapatılan lokanta ve kafe gibi hizmet sektöründe yer alan işletmelerin, 1 Mart itibariyle açılacağı iddia edildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun zamandır kapalı olan lokanta ve kafe gibi hizmet sektöründe yer alan işletmelerin ne zaman açılacağı merak konusu.

Odatv’nin haberine göre; Normalleşme süreciyle hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasının aşamalı şekilde kaldırılacağı açıklanmıştı. Salgın tedbirleriyle beraber kapanan lokanta ve kafe gibi işletmelerin 1 Mart tarihiyle açılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayından itibaren normalleşme sürecini başlatacaklarını vurgulamıştı. Erdoğan, ”İllerimizde, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Hafta sonu kısıtlamasını illerimizde vaka ve aşılama kriterlerine göre aşamalı bir şekilde kaldırıyoruz. Salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” ifadelerini kullanmıştı