Spor
15 Mar 2023 09:21 Son Güncelleme: 15 Mar 2023 09:29

İşte Jorge Jesus’un Sevilla maçındaki 3 kozu!

Fenerbahçe, Sevilla karşısında sürpriz tercihlerle sahaya çıkabilir. Teknik direktör Jorge Jesus, Avrupa Ligi'ndeki kritik Sevilla maçında, 3 isme önemli roller verecek.

Fenerbahçe, Sevilla'ya bileniyor. Teknik patron Jorge Jesus da kadrosunu belirlemeye çalışıyor. Fenerbahçe, güçlü rakiplerine karşı gol yemeyip çok atmak zorunda. Tecrübeli çalşıtırıcı da farklı bir dizilişle sahaya çıkmayı düşünüyor.

İspanya’daki maçta ikinci forvet tercihi King'den yana yapılmış, Norveçli net pozisyonları kaçırmıştı. Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre; Jesus bu kez Batshuayi'yi özel hazırlıyor. Belçikalı, hücum baskı çalışmaları yapıyor. ‘Batsman' presle rakip kaleciyi hataya zorlayacak.

KİLİT ARAO’DA

Willian Arao, Portekizli çalıştırıcının rövanş taktiğinde de kritik rolde olacak. Jorge Jesus, Brezilyalıyı rövanşta çift yönlü kullanmak istiyor. Top rakipteyken savunma aksiyonları ve top kazanmaya çalışacak Arao, çıkışlarda ise hücum hattını destekleyecek, sürpriz şut pozisyonu arayacak.

ZAJC’A ÖZEL GÖREV

Miha Zajc, Sevilla karşısında forvet hattına yakın oynayacak. Zajc, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişi sırasında önemli görev üstlenecek ve gol arayacak.

OOSTERWOLDE SÜRPRİZİ

Lincoln’ün sakatlığı sonrası sol bekte kimin oynayacağı merak ediliyor. Jorge Jesus, üçlü ve dörtlü savunmaya göre farklı dizilişler deniyor. Kararını dörtlü sistemden yana kullanırsa Jesus, Oosterwolde'yi ilk 11'e koyacak ve Hollandalının süratiyle rakibi yıpratacak.