İşte hafızayı konu alan 10 unutulmaz bilim kurgu filmi

Bilim kurgu sineması deyince akla her ne kadar uçan arabalarla dolu gri bir şehir, robotlar ve uzay gelse de aslında türün üzerinde durduğu başka konular da var.

İşte hafızayı konu alan 10 unutulmaz bilim kurgu filmi - Sayfa 1

Vanilla Sky: Vanilla Sky, İspanyol yapımı Open Your Eyes filminin Hollywood uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça kafa karıştırıcı olan filmde, hayatı kusursuz gibi görünen bir adamın hayatına odaklanılıyor. Geçirdiği trafik kazasından sonra büyük bir yara alan ve bir yandan da psikolojik olarak bir çıkmaza sürüklenen karakter, sıradan hayatını terk edip bilinçaltının oyunlarıyla dolu bir yaşama sürükleniyor. Bilim kurgu ögelerinin yanında psikolojik yönüyle de dikkat çeken yapımın başrolünde ise Tom Cruise, Cameron Diaz ve Penelope Cruz yer alıyor.

110
İşte hafızayı konu alan 10 unutulmaz bilim kurgu filmi - Sayfa 2

Eternal Sunshine of the Spotless Mind: Dilimize 'Sil Baştan' olarak çevrilen bu kült yapım, insanların kötü anılarını sildirebildikleri bir dünyada yolları sürekli kesişen bir kadın ve adamın hikayesini anlatıyor. Hem bilim kurgu hem de romatik ögeler içeren yapım, müzikleriyle de hayli beğeni toplamıştı.

210
İşte hafızayı konu alan 10 unutulmaz bilim kurgu filmi - Sayfa 3

Total Recall: Bir ajanın anılarıyla keyifli bir deneyim edineceğine inanan sıradan bir adama 'yanlışlıkla' aranan bir ajanın hafızası yüklenir ve bu sıradan adam kendini birdenbire ummadığı bir hayatın içinde bulur. Hafızanın aktarılması üzerine başarılı bir film olan Total Recall, ilk olarak 1990 yılında yayınlandı ve 2012 senesinde bir uyarlaması çekildi.

310
İşte hafızayı konu alan 10 unutulmaz bilim kurgu filmi - Sayfa 4

Blade Runner ve Blade Runner 2049: Blade Runner, insansı robotlar ve insanların bir arada yaşadığı bir evrende duygusal zekaya sahip bu insansı robotların kimlik arayışlarını anlatıyor. Filmin odağında ise 'anılara' sahip olan ve insan olduğuna inanan robotlar var. Bilim kurgu sinemasının en 'kült' yapımlarından olan Blade Runner, tüm bilim kurgu severlerin izlemesi gereken başarılı bir yapım.

410