Sağlık
29 Ağu 2023 23:38 Son Güncelleme: 29 Ağu 2023 23:41

İşte erkekleri kadınlardan soğutan davranışlar

Kadınların ve erkeklerin ilişki beklentileri farklıdır. Farkında olmadan sergilenen bazı davranışlar ise ilişkilerin seyrini belirleyebilir. İlişkilerde kadınların zaman zaman yaptığı davranışlar, erkekleri uzaklaştırabilir. İşte erkeklerin kaçtığı davranışlar.

Kadınların ve erkeklerin arasındaki ilişki labirentinde sık sık kaybolurken, farkında olmadan yapılan hatalar ilişkilerin kaderini belirliyor. İlişki dünyasında kadınların sergilediği bazı davranışlar, erkekleri adım adım uzaklaştırmanın kapısını aralıyor. İşte büyük bir merakla beklenen o an; erkeklerin kaçmaya başladığı kadın davranışlarının perde arkası.

Her ilişkinin birbirinden farklı dinamiklere sahip olduğu bir gerçek. Ancak ilişkilerde kadın ve erkek beklentilerinin uyumsuzluğu bazen adeta bir kara delik gibi ilişkileri içine çekebiliyor. Kadınların farkında olmadan sergilediği tüyler ürpertici davranışlar, erkeklerin kaçmasına yol açıyor.

GELECEK PLANLARINDAN KAÇAN ERKEKLER

İlişkinin henüz ilk adımlarında, masumane gelecek planları yapmak, erkekleri kaçmaya zorlayan bir tuzak haline gelebiliyor. Düğün, çocuklar, yaşlılık gibi konuları sürekli masaya getirmek, erkeklerin gözünü korkutuyor. Uzmanlara göre, geleceği konuşmak güzeldir, ancak bunu zamana yaymak ilişkinin sağlığı açısından önemli.

SIR DOLU GEÇMİŞ

Kadınlar, genellikle detaylara takılırlar ve partnerlerini adeta kitap gibi okuma çabasındadır. Ancak bu çaba zamanla sorgulama hissine dönüşebilir. İlişkilerde sorulan binlerce soru, erkekleri bir huzursuzluğun içine itebilir. Geçmişle ilgili sorular özellikle rahatsızlık yaratabilir. Partnerinize güvenmek, ilişkinin temel taşlarından biri olabilir.

TUTKUYU DİRİLTMEK İÇİN ADIM ATIN

Cinsel hayatın özgürlüğü, ilişkinin can damarlarından biridir. Ancak kadınlar bazen yoğunluktan, bazen de yorgunluktan cinsel ilişkiye isteksiz olabilirler. Bu durum, erkeklerde adeta bir soğuma etkisi yaratır. Tutkulu bir cinsel yaşamın sürdürülmesi, ilişkinin enerjisini korumanın anahtarıdır.

SÜREKLİ SUÇLAMAK YERİNE İLETİŞİM

İlişkilerde tartışmalar kaçınılmazdır. Ancak sürekli birbirini suçlayarak sorunları çözmek, ilişkiyi sıkıntıya sokabilir. Her iki tarafın da kendi hatalarını görmesi, iletişimi güçlendirir. Suçlayıcı yaklaşımların yerine çözüm odaklı iletişim, ilişkinin sağlam temeller üstüne kurulmasına yardımcı olabilir.

Kısacası, ilişkilerde kadınların farkında olmadan sergilediği davranışların erkeklerin kaçmasına yol açtığı bir gerçek. Gelecek planlarından, detaycı yaklaşımlardan, cinsel hayatın göz ardı edilmesinden veya sürekli suçlamalardan kaçınmak, sağlıklı bir ilişkinin anahtarıdır. İlişkilerdeki dengenin korunması için her iki tarafın da anlayışlı ve hoşgörülü olması gerektiği unutulmamalıdır.