Politika
12 Ara 2023 09:25 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 09:28

İşte Erdoğan'ın aradığı İstanbul adayı profili

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul için “profili yüksek, Trabzonlu bir aday istediğine” işaret edilirken AKP kanadı, “Her kesimden oy alabilecek” bir adayın çıkması gerektiğini belirtiyor.

AKP ve MHP’li heyetlerinin yerel seçim görüşmelerinde “işbirliği ile ilgili ilçeler üzerine az bir çalışmanın kaldığı” belirtilirken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 30 büyükşehir ve il belediye başkan adayları üzerinde partisinin genel merkezinde çalışmalara başlayacağı belirtiliyor. Ancak AKP’de Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlıkları için “aday enflasyonu” yaşanıyor.

İmamoğlu'nun karşısına Trabzonlu çıkartmak istiyor
Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, Erdoğan’ın, aslen Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına “profili yüksek, İstanbul’da her kesimden oy alabilecek, kamuoyunun tanıdığı ve Trabzonlu” bir ismi aday göstermek istediği belirtiliyor.

Erdoğan’ın “Trabzonlu adayda karar kılması” halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için aslen Trabzonlu olan eski Bakan Adil Karaismailoğlu, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gibi isimlerin öne çıktığına dikkat çekiliyor. Ancak bu isimlerin yapılan anketlerde “henüz istenilen başarıyı yakalayamadığına” da işaret ediliyor.

Cumhur İttifakı Ankara’da ayrışıyor
AKP’de Murat Kurum’un Ankaralı olması nedeniyle “Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için adının masada olduğu” belirtiliyor. Ankara’da MHP kanadının ise “Cumhur İttifakı’nın adayının, milliyetçi gelenekten gelen Mansur Yavaş’ın karşısına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un olmasını istediği” de ileri sürülüyor. Ancak AKP kanadı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Altınok’un adaylığına sıcak bakmadığını” belirtiyor.