Gündem
12 Haz 2014 19:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:17

İşte Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu soruşturmasındaki ifadesi

Ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun 10 Haziran gecesi saat 12'de ifade verdiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında ünlü sanatçı Erdal Beşikçioğlu’nun da bulunduğu 14 kişiye yönelik uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca’nın haberine göre operasyon kapsamında ifadesi alınan Beşikçioğlu, “Ben 2-3 yıldır esrar kullanmaktayım. Arkadaş ortamlarında ikram edildiğinde esrar içtim. Bağımlılığım yoktur, uzun aralıklarla ikram edildikçe içtim. İstemeyerek de olsa, esrar içtiğim için pişmanım, bir daha kullanmayacağım” dedi.

“ARKADAŞ ORTAMINDA KULLANDIM AMA İSİMLERİNİ BİLMİYORUM”
Ankara merkezli uyuşturucu operasyonunda, Beşikçioğlu’nun yanı sıra, ünlü oyuncular Kaan Urgancıoğlu, Ayhan Berk Hakman, Fatih Katırcı, Umut Karadağ, set çalışanları Salih Tolga Tosun ve Görkem Türkeş’in de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Urgancıoğlu, emniyetteki ifadesinde, “Ben uyuşturucu esrar maddesini hayatım boyunca 5-10 defa kullanmışımdır. Bağımlılığım yoktur. En son esrar maddesini 2014 yılı Şubat ayında yurt dışında İtalya’da kullandım. Orada sokakta sohbet ettiğim tanımadığım bir kişilerle kullandım. Ondan sonra bir daha kullanmadım. Türkiye ’de bulunduğum zamanlarda birkaç defa isimlerini şu an hatırlamadığım arkadaş ortamlarında ikram edilmesi sonucu kullandım. Kullandığım bu esrar maddesinin de kimin getirdiğini kimin olduğunu bilmiyorum.” diye konuştu.

"HOLLANDA’DA ALIŞTIM"
Umut Karadağ ise ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

“Ben uyuşturucu maddeyi 5 yıldır kullanmaktayım. Benim ilk eşim Hollandalıydı. Yaz tatilinde eşimle birlikte Hollanda’ya gidiyorduk. Esrar maddesine Hollanda’da alıştım. Türkiye’de olduğumuz zamanlarda ise esrar maddesi veya başka bir uyuşturucu madde kullanmıyordum. Daha sonra eşimle boşandık. Bunun üzerine ben psikolojik sorunlar yaşadım. Bu yüzden Türkiye’de de kullanmaya başladım. Kullandığım esrar maddesini Yenidoğan ve Çin Çin bölgesinde tanımadığım şahıslardan temin ettim. 2011 yılında şu an ki eşimle evlendiğimde esrar maddesini çok sık kullanmadım. Epey azalttım zaten tiyatro ve dizi projelerinde çalışırken hiç kullanmıyordum. Sadece boşta kaldığım dönemlerde kullanıyordum. Ben 2 yıl önce Ferhat Aktaş isimli şahısla tanıştım. Kendisi Ankara’da benim oynadığım oyunlarına geliyordu. Bu oyunlardan sonra benim yanıma gelerek tanışmak istediğini söyledi. Bu şekilde kendisi ile tanıştım. Ferhat Aktaş ile birlikte bazı zamanlarda alkol alırdık. Görüşmeye başladıktan sonra bir arkadaş ortamında cebinden esrar maddesini çıkardı ve bana ikram etti. Ben de kabul ederek kullandım. Bu şekilde onun esrar maddesi kullandığını öğrenmiş oldum. Birçok defa kendisinden para karşılığında esrar maddesi satın aldım.”

EVİNDE BULUNAMAYINCA TELEFONLA ÇAĞIRILDI
Polisin evinde bulamaması üzerine telefonla aranan Erdal Beşikoğlu’nun 10 Haziran gecesi Ankara’ya geldi. Beşikçioğlu’nun, Narkotik Şubede gece yarısı saat 12’de alınan ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Ben devlet tiyatrosu sanatçısıyım. Sinema ve dizilerde geçimimi sağlıyorum. Evliyim 2 çocuğum var. Herhangi bir sabıkam yok. Hakkımda daha önce uyuşturucu suçlarıyla ilgili hiçbir yasal işlem yapılmadı. Uyuşturucu maddelerden esrar maddesini 2-3 yıldır kullanırım. İlk olarak esrar maddesini şu an isimlerini hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edilmesi sonucu kullandım. Bu esrar maddesini kimin esrar maddesinin kimin getirdiğini hatırlamıyorum. İkram edildiği için bir iki nefes aldım. Daha sonra kullandığım esrar maddelerini hep arkadaş ortamlarında ikram edilmesi sonucu kullandım. Hiçbir zaman para vererek uyuşturucu madde satın almadım. Son olarak yaklaşık 1-2 ay önce isimlerini şu an hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edildiği için kullandım. Bağımlısı değilim. Uzun aralıklarla denk geldiği zamanlarda esrar içtim. Bugün İstanbul ilinde “fakat müzeyyen bu derin bir tutku” adlı sinema filminin setinde bulunurken cep telefonumdan beni arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahıs benim bir konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’ye gelerek ifade vermem gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine 10 Haziran günü akşam saatlerinde uçakla Ankara’ya gelerek Narkotik Şubeye geldim.”

"AYAKKABI ŞİFRE DEĞİL"
Beşikçioğlu, yardımcısı ile Fatih A… isimli kişi arasında geçen bir konuşmanın sorulması üzerine, “yardımcısının, İstanbul’a gittiği zamanlarda kendisinin yanında olduğunu özel işlerine baktığını kendisini zarar verebilecek kişilerden uzaklaştırmak için beraber gezdiklerini bahse konu görüşmenin uyuşturucu içerikli olmadığını” söyledi. Yine yardımcısı ile Fatih A isimli şahıs arasında geçen bir konuşmada, yardımcısının, Beşikçioğlu’nun kalacağı bir otelin resepsiyonuna ayakkabı bıraktığını söylediği, bu ayakkabının uyuşturucu maddenin şifresi olup olmadığının sorulması üzerine, Beşikçioğlu, “eğer görüşmede ayakkabı konusu geçiyorsa doğrudur. Çünkü biz her hangi bir toplantı Ya da davete programa çıkacağımız zamanlar bizim yardımcılarımız bize yeni elbise be ayakkabılar getirir. Dediğim gibi biz sanatçı olduğumuz için giyimimize kıyafetimize dikkat ederiz. Genellikle de bizim giysilerimiz sponsorlar tarafından karşılanır yan bir bakıma marka reklamı da yaparız çünkü bu firmalarla sözleşmelerimiz vardır” yanıtını verdi.

"BIRAKACAĞIM"
Beşikçioğlu, gözaltına alınan diğer isimlerden Kaan Urgancıoğlu arasındaki bir yemek randevusuna ilişkin görüşmenin sorulmasına da, şu yanıtı verdi:

“Ben Kaan Urgancıoğlu ile arkadaşım, zaman zaman evinde kalırım. Bu görüşme kesinlikle uyuşturucu içerikli değildir. İçki içmek için plan yaptık. Uyuşturucu bağımlısı değilim. Dediğim gibi sadece arkadaş ortamlarında ikram edildikçe esrar kullandım. İstemeyerek de olsa esrar kullandığım için pişmanım. Bir daha kullanmayacağım, kendi isteğimle bırakacağım. Bunun için tedavi olmak istemiyorum.”