Gündem
27 Ağu 2014 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

İşte Enis Berberoğlu'nun yeni işi

Hürriyet gazatesinin eski Genel Yayın Müdürü Enis Berberoğlu 2014-2015 Akademik Yılı’nda Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü’nde ders verecek.

Enis Berberoğlu ile görüşen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu “Deneyimli gazeteci Enis Berberoğlu 2014-2015 Akademik Yılı’nda Fakültemizin Yeni Medya Bölümü’nde ders verecektir. Berberoğlu ile birlikte çalışmaktan güç kazanacağız” dedi. Berberoğlu da “30 yılı aşkın sahada çalıştım. Öğrendiklerimi gençlere aktarmaya heves ettim. Bu heves hala sürüyor ve beni Bahçeşehir öğrencileri ile buluşturdu. Dilerim mesleğimizin eşiğindeki bu gençlere bir faydam dokunur” diye konuştu.

Enis Berberoğlu kimdir?

Enis Berberoğlu 1956 İstanbul doğumlu. Avusturya Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde yüksek lisans çalışması yaptı. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. Sırasıyla Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş, Radikal gazetelerinde, CNN Türk haber kanalında çalıştı. İstanbul, Ankara ve Bonn’da muhabirlik yapan Berberoğlu, Ankara Büro Yöneticisi, Bonn Temsilcisi, Bağdat Savaş Muhabiri, haber koordinatörü, ekonomi servisi müdürü, köşe yazarı, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. 2010 yılında Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Evli ve bir çocuğu olan Berberoğlu İngilizce ve Almanca biliyor. Domino Oyunu: Susurluk, Yüksekova ve Öbür Türkler kitaplarının yazarı.