İşte dünyanın en eski 10 ülkesi! Tarih boyunca ayakta kaldılar...

Tarih boyunca, çeşitli medeniyetlerin yükselip düştüğü, devletlerin kurulup çöktüğü birçok dönem yaşanmıştır.

İşte dünyanın en eski 10 ülkesi! Tarih boyunca ayakta kaldılar... - Sayfa 1

Ancak bazı ülkeler, binlerce yıl boyunca varlıklarını sürdürmeyi başarmış ve bugünkü modern dünyada bile ayakta kalmışlardır. 

112
İşte dünyanın en eski 10 ülkesi! Tarih boyunca ayakta kaldılar... - Sayfa 2

İşte, dünyanın en eski 10 ülkesi...

212
İşte dünyanın en eski 10 ülkesi! Tarih boyunca ayakta kaldılar... - Sayfa 3

10 - SAN MARİNO: İtalyan yarımadasındaki bu küçük ulus, dünyanın en eski cumhuriyeti olarak Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor. Toplamda yalnızca 24 mil karelik (62,2 kilometrekarelik) bir alana sahip olan San Marino, dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen yüzyıllardır bağımsızlığını korumayı başarmıştır. (Vatikan Şehri , yalnızca 121 dönüm veya 49 hektarla dünyanın en küçük ülkesidir.) Geleneğe göre San Marino, MS 3 Eylül 301'de St. Marinus tarafından kuruldu. Tarihçiler bu kuruluş tarihini tartışsa da San Marino'nun en azından MS 13. yüzyıldan bu yana kendi kendini yöneten bir cumhuriyet olarak işlev gördüğü doğrudur.

312
İşte dünyanın en eski 10 ülkesi! Tarih boyunca ayakta kaldılar... - Sayfa 4

9 - JAPONYA: Güneş tanrıçası Amaterasu'nun soyundan gelen efsanevi İmparator Jimmu'nun, M.Ö. 660 yılında Japonya'nın imparatorluk hanedanını kurduğuna inanılıyor. Japonya'yı dünyadaki en eski sürekli kalıtsal monarşi haline getiriyor. Tarihçiler ulusun kuruluşunu biraz daha geç bir tarihe, MS 4. yüzyılın ortalarına, takımadaların devletlerinin tek bir devlet halinde birleştiğine işaret ediyorlar.

412