Politika
21 Şub 2024 09:18 Son Güncelleme: 21 Şub 2024 09:28

İşte DEM Parti ile CHP arasındaki pazarlık! Listeye MedyaRadar ulaştı…

DEM Parti ile CHP arasında ‘Kent Uzlaşısı’ adı verilen pazarlığın detaylarına yine MedyaRadar ulaştı. Ercan Öztürk, saat 17:00 itibariyle Esenyurt’ta yaşananları an be an takip etti. İşte İstanbul seçimlerini de etkileyecek Esenyurt’ta gün boyu yaşananlar…

DEM Parti ile CHP Esenyurt İlçe başkanlıkları dün gün boyunca meclis listesi üzerinde görüşme gerçekleştirdi.CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’in liste hazırlanırken kimsenin müdahale etmesine izin vermedi. İlçe yöneticilerini, hemşerilerini listeye yazan Ergin’e DEM Parti'den tepkiler yükseldi. Seçilecek yerlerden en az sekiz kişi yazdırmak isteyen DEM Partisi’nin bu teklifi CHP tarafından olumsuz karşılandı. Talepleri karşılanmayan DEM Partisi, zaten hazırda olan kendi listelerini ilçe seçim kuruluna verdi.

 

CHP SIRALARI BOŞ BIRAKTI!

Süleyman Avşar, ‘Listemizi verdik. Esenyurt’ta seçime giriyoruz’ açıklama yapmasından sonra CHP geri adım attı.

Ergin tarafından hazırlanan listeye son dakikada müdahale geldi. DEM Parti için listenin 3, 7, 9, 13, 16, 19, 20, 22, 24, 25, 27, 29, 31, 34, 36, 38 ve 40’ıncı sıraları boş bırakıldı. DEM Partisi tarafından İlçe Seçim Kurulu’na verilen listede bulunan isimlerin boş bırakılan yerlere yazıldıktan sonra listenin son şeklini alacağı öğrenildi. 23 Şubat saat 17:00’ye kadar listenin son şeklini alması gerekiyor. Listeye göre DEM Partisi, ‘Kent uzlaşısı’ pazarlığıyla seçilecek sıralardan meclise en az yedi üye sokacak.

 

OPERASYON YAPTIĞI BELEDİYEYE MECLİS ÜYESİ OLACAK!

Meclis listelerinden en dikkat çekici isimlerden biri de Mustafa Kemal Gül oldu. Eski Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Gül, 2009 yılında Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik soruşturma başlatan isimdi. Cumhur ittifakı tarafından hazırlanan listenin beşinci sırasında olan Gül, Eresin Grup tarafından yapılan kaçak rezidansa yönelik başlatılan soruşturmada Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin’i tutuklamıştı. 2018 yılında emekli olan Gül, şimdi avukatlık yapıyor.

CHP’DEN ADAY ADAYIYDI AK PARTİ’DEN LİSTEYE GİRDİ

CHP’den Avcılar Belediye Başkan aday adayı olan Ender Balaban’ın AK Parti listelerinde yer alması şaşkınlık yarattı. Gazete Damga’dan Anıl Boduç’a verdiği röportajda ‘Bundan 17 yıl önce ise CHP saflarına katıldım. Ama o gün de bugün de benim kırmızı çizgim CHP ve Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biz Atatürkçü bir aileyiz. Üye iken devlet memurluğuna girince mecburen ayrıldım ama şimdi tekrar o sürecin içine girdim. Eski bir partiliyim yani" diyen Balaban’ın AK Parti listesinde yer alması şaşkınlık yarattı.