Sağlık
08 Haz 2023 21:59 Son Güncelleme: 08 Haz 2023 22:07

İşte cinsel ilişkide performansı sıfırlayan 5 madde

Cinsel ilişkide birçok çift performanslarını en üst seviyede tutmak için bazı önlemler alıyor, yeniliklere kapı açıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken asıl yapılmaması icap edenler. Ürolog Anika Ackerman, cinsel hayatı öldüren 5 alışkanlığı açıkladı ve uyarılarda bulundu. Cinsel ilişkinizde performansınız sıfırlanabilir.

Ünlü ürolog Dr. Anika Ackerman cinsel hayata dair dikkat çeken uyarlarda bulundu. Ackerman, çiftlerin yapmaktan mutlaka kaçınması gereken 5 alışkanlığı açıkladı ve uyarılarda bulundu.

Ackerman seks hayatını mahveden şeyleri şöyle sıraladı:

1- AZ UYUMAK

Çoğu insan, uykunun ruh halini ve enerji seviyesini etkilediğini bilse de aynı zamanda libido ile bağlantılı olduğunu bilmiyor.

Ackerman; az uyumanın, bağışıklık sisteminden ruhsal sağlığa pek çok alanda insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi libido için de oldukça zararlı olduğunu belirtiyor.

2- ÇOK FAZLA ALKOL TÜKETMEK

Ünlü doktor, düzenli olarak alkol tüketenlerin uzun vadede cinsel yaşamında sorunlar yaşayabileceğini söylüyor.

3- FAZLA YA DA YETERSİZ BESLENMEK

Ackerman yayınladığı videoda çok fazla ya da yetersiz yemek yemenin de seks hayatınızı öldürmenin bir yolu olduğunu açıklıyor.

4- STRES

Stres, pek çok hastalık için bir numaralı düşman olarak gösterilir. Cilt hastalıklarından kalp sorunlarına kadar stresin etkilemediği hiçbir şey yok. Ackerman’a göre yönetilemeyen stres aynı zamanda cinsel yaşamı da öldürüyor.

5- YATAK ODASINDA SIKICI OLMAK

Ackerman, aslında insan sağlığı açısından zararlı olduğu bilinen dört maddeyi sıraladıktan sonra çiftlere yatak odalarında sıkıcı olmamalarını tavsiye ediyor.

Ackerman saydığı bu beş maddeden sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “Beş neden, libidonuzu veya cinsel tatmininizi etkileyebilecek pek çok belirtiden sadece birkaçı.”