Gündem
02 Şub 2014 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

İşte AK Parti-Cemaat kavgasının twitter'daki meçhul savaşçıları!

Twitter hesaplarından yürütülen savaş diğer mecralardakilerden daha acımasız. Ses kayıtları, fotoğraflar, tapeler bu hesaplar üzerinden adeta havada uçuşuyor. İşte bu ‘sosyal medya muharebesi’nin meçhul savaşçıları...

Son günlerde Türkiye gündemine bomba gibi düşen hükümet-cemaat gerilimi her mecrada devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert açıklamaları, Fethullah Gülen’in doğrudan ya da dolaylı olarak verdiği mesajlar, her iki tarafı temsil eden yazarların köşelerinden birbirlerine yaptıkları salvolar gerilimi günden güne artırıyor.

Ancak bu adı konulmamış savaşın siyaset ve medya platformu dışında yeni ve etkili bir alanı daha var: Sosyal medya. Yani twitter.
İşte bu ‘sosyal medya muharebesi’nde ön plana çıkan hesaplar... 

CEMAAT
-  Sosyal Pencere: Cemaat’in ‘çatı’ sosyal medya hesabı denilebilir. Dershanelerin kapatılması tartışmaları sürecinde kuruldu.  Son dönemde ise Fethullah Gülen hakkındaki iddia ve ithamlara karşılık veriyor.
-  Twit Ankara(@twitankara): Siyasi öngörüler yapan bu hesap Ak Parti politikalarını analiz ediyor. Analizlerinde Başbakan Erdoğan’a etki etme gücüne sahip olduğunu iddia ettiği danışmanların Başbakan üzerindeki etkisini öne çıkarıyor.
-  Ankara Kulisi(@ankarakulisi): İktidar tezlerini yayan hesaplara karşı cevaplar yazan ve karşı iddiarı da yayan bir hesap. Zaman zaman bürokratik kulislerden haberler de veriyor.
-  Haramzadeler (@haramzadeler): Sosyal medya savaşının en ön cephesinde yer alan bu hesap Başbakan Erdoğan, bazı bakanlar ve işadamlarını ait tapeler ve ses kayıtlarını yayınlıyor. Bu hesap birkaç kez kapatılmasına karşın küçük değişikliklerle yayına başlıyor.
-  Kripto Bilgiler (@kriptobilgiler): Cemaat tezlerini destekleyen tweet’ler atan bu hesap da gündeme ilişkin yorumlarıyla öne çıkıyor. 
-  Kozmik Bilgiler (@kozmikbilgiler): Bu hesap, pek ‘kozmik’ bilgiler içermese de iktidara muhalif ve cemaat tezlerini destekleyen bir duruşa sahip. 
-  AKP Global (@akpglobal): Ak Parti politikalarını alaya alan, imalı ve esprili tweet’ler atan bu hesap tweet’leri
ni kendi ürettiği fotomontaj afişlerle destekliyor.
-  Teşkilatı Mahsusa (@tskltmahsusa): Profilinde ‘emekli istihbaratçı’ olduğunu belirten ve gündemdeki tartışmalara müdahil olan bir hesap. Zaman zaman fotoğraf ve belge de yayınlıyor. 

HÜKÜMET
-  AK Kulis(@akkulis): Hükümeti destekleyen sosyal medya unsurlarının ‘çatı’ hesabı.
-  Cilli (@RuzgarBeyZap06): ‘Paralel devlet’ iddialarını güçlü şekilde seslendiren bu hesap, geçmişte yaşanmış birçok karanlık olay ile varlığını iddia ettiği ‘paralel yapı’ arasında bağ kuran analizler yapıyor.
-  Sessizce Nöbetteyiz (@vatanbizim): Bu hesap özellikle hükümete yönelik yolsuzluk iddialarına cevap veriyor. Hükümete yönelik halk desteğini öne çıkaran mesajlar ve cemaat eleştirileri ön planda.
-  Gizli Arşiv (@gizliarsiv): Bu cephedeki en etkin hesap. Gülen’in ses kayıtları başta olmak üzere, Bank Asya ve cemaate ait olduğu iddia edilen birçok kuruma ait bilgi ve belgeleri paylaşıyor.
-  Detroitli Kızıl (detroitlikizil): Hükümeti eleştiren ve itham eden cemaat hesaplarına karşı cevaplar veren bir hesap.
-  Esat Ç. (@esatreis): Hükümeti destekleyen sosyal medya cephesinde ‘fenomen’ düzeyindeki, Başbakanlık çevrelerine yakın olma ihtimali yüksek olan bu hesap zaman zaman nokta bilgiler içeren mesajlar da paylaşıyor. 
-  Wake Up Attack (@WUAttack): Gülen’in ses kayıtlarını ilk yayınlayanlardan biri olan bu hesap, iç ve dış politikaya ilişkin mesajlarının yanı sıra cemaate ilişkin de öngörüler yapıyor.
-  Derin Millet (@Bey_Efendi): Cemaate yönelik yorumlarla öne çıkıyor. Hesap 17 Aralık soruşturmasının ardından açılmış yeni bir hesap olsa da çok takip edilen bir hesap.

Musa Kesler/Milliyet