Gündem
21 Eki 2012 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

İŞTE AHMET TANER KIŞLALI'YI ÖLDÜREN O MANŞET!

Bugün gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'nın dinci teröristler tarafından öldürülmesinin 13. yıldönümü.

Kışlalı öldürülmeden sadece 5 ay önce, 13 Mayıs 1999 tarihinde Akit Gazetesi “Halkı Köpeğe Benzetti” manşetiyle Ahmet Taner Kışlalı’nın fotoğrafını üzerine çarpı koyarak yayınlamıştı. Akit spotunda “Zorba Kemalist Gemi Azıya Aldı” ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu fotoğrafla ilgili Akit yöneticisi Hasan Karakaya’nın T24’e yaptığı “Hedef göstermek için yapılmamıştı. Tavrımız sadece Kışlalı’nın yazısına yönelikti” açıklamasına Kışlalı’nın kızı Dolunay Kışlalı Kılıç bugün Milliyet’te şöyle yanıt verdi: “Bir fotoğrafın üzerine çarpı koyulmuş. Bu hedef değil de nedir? Ne denir ki buna? Ne diyeyim? ‘Evet, biz öldürülsün diye koyduk’ mu diyecek? ‘Öldürülsün amacıyla yaptık’ deme cesaretleri keşke olsaydı. Türkiye gibi bir toplumda bir adamın fotoğrafının üzerine çarpı koymak herhalde o kadar saf değildir.”

Sertel:  Ahmet Taner Kışlalı’nın düşünceleri yolumuzu aydınlatıyor
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülüşünün 13. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sertel, “Ahmet Taner Kışlalı’nın düşünceleri yolumuzu aydınlatıyor. Kışlalı’nın verdiği mücadelenin değeri bugün daha iyi anlaşılıyor. Geçmişte aydınlarımız, gazetecilerimiz katledildi, bugün demokrasi, hukuk, insan hak ve özgürlükleri katlediliyor” dedi.
Gerçek bir Kemalist, özgürlük tutkunu, demokrasinin yılmaz savunucusu Ahmet Taner Kışlalı’yı özlem ve saygıyla andıklarını belirten Atilla Sertel, şunları söyledi:
“21 Ekim 1999’da hain bir suikast sonucu öldürülen siyaset bilimci, gazeteci, yazar, aydın ve akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.
Türkiye’de bir dönem öldürülerek susturulmaya çalışılan aydınların arasında o da var. Günümüzde gazeteciler, aydınlar 4-5 yıldır sorgusuz, sualsiz ve hukuksuz bir biçimde cezaevinde ölüme terk ediliyor. Tarih bugün yaşanan yargılamaları da, baskıları da, sistemli bir şekilde uygulanan susturma yöntemlerini de yazacak ve bütün baskılara rağmen eğilmeden, bükülmeden dik duranların isimlerini en öne çıkartacaktır.
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve ülkemizin aydınlanması yolunda mücadele ederken katledilen tüm aydınlarımızı, gazetecileri saygı ve özlemle anıyoruz”