Gündem
26 Ara 2017 14:31 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:53

İşte, Ahmet Şık'ın savunmasının tam metni!

Bir yıldır tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık, Cumhuriyet davası duruşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunacaktı ancak izin verilmedi.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı dünkü duruşmada savunması yarıda kesilen ve duruşma salonu dışına çıkarılan gazeteci Ahmet Şık'ın savunmasının tam metni yayımlandı.

Ahmet Şık'ın savunması, Mahkeme Heyeti Başkanı Abdurrahman Dağ tarafından kesilmiş; Dağ, Şık'ın savunmasının siyasi olmaması gerektiğini söylemişti.

Ahmet Şık itirazı üzerine salondan çıkarılırken Mahkeme Heyeti Başkanı Dağ'a "Umarım siz kendiniz gibi mahkemelerde yargılanmazsınız" demişti.

Şık'ın savunmasının satır başları şöyle:

"Bizlere yönelik suçlamalarınıza delil diye ortaya sürdükleriniz, hiçbiri hakkında, yayımlandığı dönemde adli soruşturma açılmamış ve yalanlanmamış haber ve yorumlardan ibarettir. Mesleki faaliyetlerden terörist çıkarmak gibi beyhude bir çaba içerisindesiniz.

Eğer illa yargılanacaksak, hakikati anlatabilecekken anlatmamak gibi ağır bir suç işlemişsek, bu olmalı. Neyse ki meslek geçmişimizde bu konuda tek bir leke yok. Zaten, o yüzden buradayız.

Bizlerin aylardır hapishanede ve bu mahkeme salonunda yaşadıklarımız da ülkenin mevcut halinin bir siyasi operasyon bağlamında temsilinden ibaret. Başka bir deyişle, her şeyin “mış gibi” yaşandığı ülkede “hukuk varmış” tiyatrosunun bir temsili bu yaşananlar.

Soruşturma evraklarının kendisi bu siyasi operasyonun, kumpasın delilleri aslında. Yasaları kişiye göre esnetip daraltan yargı mensuplarının, hukukun nasıl katledildiğinin örnekleriyle dolu bir soruşturma dosyası."

Savunmanın tam metnini okumak için tıklayın...