Gündem
23 Eyl 2016 17:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

İşte Ahmet Altan'ın tutuklanma tutanağı! Taraf'ta FETÖ'nün gayesine hizmet etti!

İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi Bekir Altun, Ahmet Altan'ın Taraf gazetesi genel yayın yönetmenliği döneminde 'FETÖ'nün gayesine hizmet ettiği'ne hükmetti.

Ahmet Altan'ın tutuklandığı duruşmanın tutanağı ortaya çıktı.

Ahmet Altan, "Bütün savcılar bir araya gelse benim darbeye iştirak ettiğime dair kanıt bulamaz" derken, İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi Bekir Altun, tutuklama kararında Ahmet Altan'ın Taraf gazetesi genel yayın yönetmenliği döneminde yaptığı yayınlarla 'TSK'yı itibarsızlaştırma yönünde manşetlere yer verildiği' ve 'FETÖ'nün gayesine hizmet ettiği' iddiasına yer verdi.

TARAF GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ DÖNEMİNDE...
İkinci kez gözaltına alındıktan sonra Silivri Cezaevi'ne gönderilen gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkındaki tutuklama kararının gerekçeleri ortaya çıktı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi Bekir Altun, tutuklama kararında Ahmet Altan'ın Taraf gazetesi genel yayın yönetmenliği döneminde yaptığı yayınlarla 'TSK'yı itibarsızlaştırma yönünde manşetlere yer verildiği' ve 'FETÖ'nün gayesine hizmet ettiği' iddiasına yer verdi.

DARBEDEN HABERDARDI, YAZILARI DA KANITI!..

Kararda, Ahmet Altan'ın "darbeden haberdar olduğu" ve 14 Temmuz'da katıldığı yayında "askeri darbe girişimine zemin hazırlamak, kamuoyunun algısını şekillendirmek amacıyla hareket ettiği" öne sürüldü. Hâkim Bekir Altun, Altan'ın 12 Mayıs 2016'da yayımlanan "Mutlak Korku" ve 27 Haziran 2016'da yayımlanan "Ezip Geçmek"başlıklı yazılarında da "darbeden haberdar olduğunu ve darbeye zemin hazırladığını" iddia etti.

BÜTÜN SAVCILAR BİR ARAYA GELSE...
Ahmet Altan, savunmasında, "Öyle bir davayla karşı karşıyayım ki, dehşet verici bir suçlama var ama tek bir kanıt yok" dedi.

"Bu dava öylesine kanıttan yoksun bir dava ki, beni tutuklatmak için telaş içinde olan bir savcı bayram arefesinde 'insan bilincinin sağlayamayacağı mesajlar verdiğim' suçlamasıyla beni gözaltına aldırmıştır" diyen Altan, "Hakkımdaki suçlama ile ilgili bir tek kanıt olamaz. Bu binadaki (Çağlayan Adliyesi) bütün savcılar bir araya gelse benim terör örgütü üyesi olduğuma, bir hükümeti gayri demokratik bir biçimde devirme gayretinde olduğuma dair bir kanıt bulamaz" diye konuştu.

Altan, hukukçlara seslenerek, "Kanıtsız olarak sadece bir savcı öfke duyuyor diye bir yazarı korkunç suçlarla tutuklarsanız, bu ülkede hukuka olan inancı sarsarsınız. 15 Temmuz soruşturmasını gayri ciddi hale getirirsiniz" ifadelerini kullandı.

AVUKATI VEYSEL OK'TAN 7 ŞUBAT ÖRNEĞİ
Ahmet Altan'ın avukatı Veysel Ok da, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı, kamuoyunda 'MİT operasyonu' olarak anılan 7 Şubat 2012 tarihinin 'FETÖ' soruşturmalarının miladı olarak belirlendiğini hatırlattı.

Ok, o dönem Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Altan'ın Hakan Fidan'a yönelik bu girişimi eleştirdiği ve Fidan'ı savunduğu yazıları hâkime sundu. Ok, "Altan yazılarında, hükümetin Kürt meselesinin çözümü için yaptığı barışçıl görüşmelere cemaatin, FETÖ'nün haksız saldırılarını eleştirmiştir" dedi.

Avukat Veysel Ok, "Eğer milat MİT operasyonu ise müvekkilim o gün legal olan hükümetin ve Kürt meselesinde barışçıl çözümün yanında durmuştur" ifadelerini kullandı.