İşte Acun Ilıcalı'nın dev operasyonu! Perde arkası ortaya çıktı

Survivor 2020 yarışma programının çekimleri için Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan yapımcı Acun Ilıcalı'nın ekibi, Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a geldi. Ekip bir süre karantina altına alınırken, operasyonun perde arkası da ortaya çıktı.

İşte Acun Ilıcalı'nın dev operasyonu! Perde arkası ortaya çıktı - Sayfa 1

Survivor ekibinin Türkiye'ye geliş hikayesinin bilinmeyenlerini Hürriyet yazarı Uğur Cebeci anlattı. Cebeci'nin yazısı şöyle:

110
İşte Acun Ilıcalı'nın dev operasyonu! Perde arkası ortaya çıktı - Sayfa 2

İnat etti. İşi biten ekibini Türkiye’ye götürmeye karar verdi. Bayram öncesi ailelerine kavuşturmak istedi. Acun Ilıcalı şirketinden ödediği paralarla Karayipler’de değişik adalarda çalışanlarımızı da memlekete getirdi. Organizasyon için ciddi bir savaş verdi. Ilıcalı, COVID-19’un yarattığı engelleri bir bir aştı. Haftalar önceydi. Acun Ilıcalı hem işi sona eren hem de Survivor’da elenen yarışmacıları Türkiye’ye göndermek istiyordu.

210
İşte Acun Ilıcalı'nın dev operasyonu! Perde arkası ortaya çıktı - Sayfa 3

Ama neredeyse bütün hava sahaları kapanmıştı. Kendi ekibinden başta Macaristan olmak üzere iş yaptığı yabancı kanallarda işi biten personelini de Dominik Cumhuriyeti’nde tutmanın mantığı yoktu. Çalışanlarını bayram öncesi Türkiye’ye göndermek, hatta karantina süresi sonunda ailelerinin yanına ulaşabileceği şekilde uçurmak istiyordu.

310
İşte Acun Ilıcalı'nın dev operasyonu! Perde arkası ortaya çıktı - Sayfa 4

Acun Ilıcalı’nın uçak kiralayacağı çabuk duyuldu. Karayip denizindeki Jamaika, Bahamalar Cayman,St Vincent ve Grenadinler gibi adalarda yaşayan bütün Türkler ona ulaşmaya başladı. Kısa sürede kimi ücretli, kimi ücretsiz vatana dönmek istiyordu. Survivor ekipleri dışında değişik adalarda turistik tesislerde çalışanlar dışında turist olarak gitmiş ama dönememiş olanlarda çaresizlik içindeydi. Kimi Küba’da kimi Bahamalar’da. Club Med’de çalışan Türkler de sıraya girmişlerdi.

410