Gündem
25 Ara 2012 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

İŞTE 80 YILLIK YAYIN HAYATINA SON VEREN NEWSWEEK'İN SON KAPAĞI

Ünlü Amerikan haber dergisi Newsweek'in basılacak son sayısının kapak fotoğrafı ortaya çıktı

80 yıllık yayın hayatından sonra, sadece internette çıkma kararı alan ünlü Amerikan haber dergisi Newsweek’in basılacak son sayısının kapak fotoğrafı ortaya çıktı

Siyah beyaz kapak fotoğrafında, derginin New York’un Manhattan semtindeki binası yer alıyor.

Fotoğrafın üzerindeyse, mikro paylaşım sitesi Twitter’daki hashtagler gibi #lastprintissue (son basılı sayı) yazıyor.

Derginin bu şekilde, Twitter’a övgü gibi gözüken bir eleştiri olarak kabul ediliyor.

Twitter’da bir okuru, derginin kapağında yer alan hashtag için ’’bir mağdurun son nefesinde katilinin kimliğini yazması gibi’’ ifadesini kullanıyor.

Okuyucuların internete kayması ve bu nedenle reklam gelirlerinin azalması yüzünden derginin basılı haline son verilmişti.

Newsweek yılbaşından itibaren sadece internette yayımlanacak.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tina Brown, bunun Newsweek için yeni bir dönem anlamına geldiğini söyledi.

Brown, kurucularından biri olduğu Daily Beast adlı internet sitesinin 2008’de Newsweek’le birleşmesinden sonra bu göreve gelmişti.

80 yıllık tarih

Newsweek’in ilk sayısı 17 Şubat 1933’te çıkmış, haftanın her günü için bir haber fotoğrafının yer aldığı kapak tasarımıyla büyük bir yankı yaratmıştı.

Hep en büyük rakibi Time’ın ardından ikinci sırada gelse de, 1960’lardaki vatandaşlık hakları hareketiyle ilgili yaptığı haberlerle ön plana çıkmıştı.

Dergi, en çok tiraj kazandığı dönemde 3 milyon sattı. Ancak okuyucu ve reklam gelirlerinin azalması nedeniyle para kaybetmeye başladı.

Newsweek, 2010’da Washington Post tarafından sadece 1 dolara işadamı Sidney Harman’a satılmış, üç ay sonra da Daily Beast’le birleşmişti.

Dergi sadece internette çıkarak, baskı, posta ve dağıtım gibi kalemlerde tasarruf edecek. Ancak, geleneksel olarak basılı dergilerdeki ilanlara daha çok para ödeyen reklam verenleri kaybedecek.

Derginin yazı işleri kadrosundaki çok sayıda çalışan da işlerini kaybedecek.