İşte 2023'ün en tehlikeli internet insanları...

Elon Musk ve Sam Altman'dan fidye yazılımı çetelerine ve devlet destekli bilgisayar korsanlarına kadar, 2023'te dünyayı altüst eden en tehlikeli internet kişileri ve grupları belli oldu.

İşte 2023'ün en tehlikeli internet insanları... - Sayfa 1

2023 yılında dünya sanki bir uçurumun üzerinde dengedeymiş gibi hissettirdi. Yapay Zeka'dan savaşlara kadar birçok farklı konuda kaos yaşandı. Elon Musk'ın Twitter'ı satın alıp ücretli hale getirmesi bile başlı başına krize neden oldu.

Çin devleti destekli bilgisayar korsanları, fidye yazılım çeteleri, yapay zeka kurucuları derken 2023 yılında internetin en tehlikeli kişileri listesi oldukça geniş. İşte 2023'ün en tehlikeli internet kişileri...

19
İşte 2023'ün en tehlikeli internet insanları... - Sayfa 2

ELON MUSK

Bir yıl önce geliştirdiği teknolojiler ve fikirleriyle önemli bir teknoloji uzmanı olarak görebileceğimiz Elon Musk, 2023 yılında yaptıklarıyla yılın en tehlikeli internet kişileri arasına girdi.

Twitter'ı satın alıp kaprisleri sebebiyle adını X olarak değiştiri. Reklamcılara '**tir git' diyerek olay çıkardı, X platformunda birçok kişinin şikayetçi olduğu birçok insanın yasağını kaldırdı ve çok daha fazlası...

Milyarder, sansürü atlatan ve kendi siyasi pozisyonuna sahip olan sohbet robotu Grok'un geliştirilmesinde de yer alıyor.

Ayrıca gazeteciler, Elon Musk'ın Neuralink çiplerini beyne yerleştirirken yaptığı deneylerde çok sayıda maymunun öldüğünü, ancak teknoloji gösterimi sırasında kullanıcılara bilgisayarı düşünce gücüyle kontrol edebilen bir şempanze gösterildiğini ortaya çıkarmıştı. FDA'nın 2023 baharında Neuralink'in insanlar üzerinde deneyler yapmasına izin verdiğini hatırlatalım.

29
İşte 2023'ün en tehlikeli internet insanları... - Sayfa 3

SAM ALTMAN

DALL-E ve ChatGPT'yi geliştiren OpenAI şirketinin sahibi olan Sam Altman'ın tehlikeli olmasının sebebi 'gizemlililğinden' geliyor diyebiliriz.

Son yılların en devrimci teknolojisi olan yapay zekayla ilgili önemli yapıları elinde tutan Sam Altman, başlangıçta yapay zekaya kısıtlandırmalar getirilmesi tarafındaydı. Ancak daha sonra yapay zekanın "özgür" çalışmasından yana fikirlerini değiştirdi.

Ayrıca, Altman başlangıçta OpenAI'nin kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu söylemişti, ancak OpenAI'nin Microsoft'un kontrolü altında olduğu artık biliniyor. Wired'a göre CharGPT geliştiricisinin bir sonraki hamlelerini tahmin etmek zor olacak.

39
İşte 2023'ün en tehlikeli internet insanları... - Sayfa 4

DONALD TRUMP

2024 ABD başkanlık seçimlerine 11 aydan az bir süre kala Trump, Cumhuriyetçilerin ön anketlerinde açık farkla önde gidiyor.

Donald Trump kendisinin sahip olduğu TRUTH isimli sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlarda, seçildiği takdirde kendisini eleştiren medya şirketleri ve gazeteciler hakkında federal soruşturma başlatılacağına ve Başkan Biden'a dava açılacağına söz verdi. Kendisine karşı dolandırıcılık suçlamasıyla açılan hukuk davasını denetleyen yargıçlardan birinin eşi hakkında da sert söylemlerde bulunuyor ve seçimlere müdahale ve gizli bilgilerin uygunsuz şekilde kullanılması iddiaları nedeniyle karşılaştığı cezai suçlamalardan siyasi muhaliflerini sorumlu tutuyor.

ABD'yi seçimlerin sonrasında yeni bir kaos bekliyor diyebiliriz.

49