İşte 2023'te yaşanacak felaketlerin listesi! Türkiye detayı dikkat çekti!

2023'te yaşanması muhtemel olaylar İngiliz The Economist dergisinde yayınlandı. The Economist'e göre, 2023'te ekonomik sorunlar ve jeopolitik gerilimler dünyanın ana gündemi olmaya devam edecek. Economist’in tahminlerine göre, 2023’te Ege’de Türkiye-Yunanistan gerilimi sonrası Türkiye’nin bir müdahalesi söz konusu olabilir. The Economist ekonomik tahminlerini de sıraladı.

İşte 2023'te yaşanacak felaketlerin listesi! Türkiye detayı dikkat çekti! - Sayfa 1

Uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist’in 2023’e ilişkin öngörülerinde gelecek yıl yaşanması muhtemel ekonomik sorunlar ön plana çıktı. Her yıl geleceğe ilişkin yaptığı analiz, tahmin ve spekülasyonlarla ön plana çıkan dergi bu yıl da 2023’e ilişkin tahminlerini yayımladı. ‘Önümüzdeki Dünya 2023’ sayısının editörü Tom Standage önümüzdeki yıl yakından izlenecek on trendi kaleme aldı.

112
İşte 2023'te yaşanacak felaketlerin listesi! Türkiye detayı dikkat çekti! - Sayfa 2

İşte gelecek yıl piyasaların, yatırımcıların ve tüketicilerin yakından izleyeceği 10 gelişme:

1- TÜM GÖZLER UKRAYNA’DA

Enerji fiyatları, enflasyon, yüksek faizler, ekonomik büyüme ve gıda kıtlığı Ukrayna’daki çatışmanın önümüzdeki aylarda nasıl sonuçlanacağına bağlı. Ukrayna’nın hızlı ilerlemesi Vladimir Putin’i tehdit edebilir ancak işin çıkmaza girmesi en olası sonuç gibi görünüyor.

212
İşte 2023'te yaşanacak felaketlerin listesi! Türkiye detayı dikkat çekti! - Sayfa 3

2- RESESYON KAPIDA

Merkez bankaları, yüksek enerji fiyatlarıyla körüklenen enflasyonu bastırmak için faizleri yükselttikçe büyük ekonomiler resesyona girecek. Amerika’nın durgunluğu nispeten hafif, Avrupa’nınki daha acımasız olacak. Güçlü dolar, halihazırda artan gıda fiyatlarının vurduğu yoksul ülkelere zarar verdiğinden acı küresel olarak hissedilecek.

312
İşte 2023'te yaşanacak felaketlerin listesi! Türkiye detayı dikkat çekti! - Sayfa 4

3- İKLİM KONUSUNDA UMUT IŞIĞI

Ülkeler enerji kaynaklarını güvence altına almak için acele ederken kirli fosil yakıtlara geri dönmeye başladı. Ancak savaş, orta vadede hidrokarbonlara daha güvenli bir alternatif olan yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi hızlandıracak. Rüzgâr ve güneş kadar, nükleer ve hidrojen de çok fayda sağlayacak.

412