Gündem
14 Ara 2014 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

İşte 14 Aralık Operasyonu'nun gözaltı kararı!

Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi cemaat medyasının tepe isimlerini hedef alan operasyonun gerekçeli kararı ortaya çıktı.

Hakim İslam Çiçek tarafından verilen yakalama ve gözaltı kararının gerekçesini içeren belge medyaya yansıdı. Timetürk'te yayınlanan belgeye göre gözaltıların gerekçesinde"örgütsel yapı kurmak ve sahte delil oluşturmak" ifadeleri yer alıyor.

İşte gerekçeli karar:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun 2014... soruşturma ve 12.12.2014 sayılı dosyasında Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma , belgede sahtecilik suçları yönünden soruşturma yürütülen aşağıda açık kimlikleri yazılı şüphelilerin yakalanmalarına yönelik 14.12.2014 tarihinde saat 07.00 den itibaren 3 gün içinde icra edilmek üzere liste halinde belirtilen ikamet adresleri ve iş adreslerinde gündüzün bir defaya mahsus olmak üzere CMK 116 maddesi gereğince arama yapılmasına karar verilmesi talep edilmiş olmakla....

İŞTE RESMİ GÖZALTI BELGESİ