Gündem
31 Oca 2011 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

İSTANBUL'UN SANAT MÜZESİ BAHÇELİEVLER'DE OLACAK!

Müzik,film, tiyatro sanatçılarının eserlerini kapsayacak Sanat Müzesi için Bahçelievler Belediyesi harekete geçti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Sanat ve sanatçılarımıza yepyeni bir eseri çağdaş donanımla oluşturarak, Ülkemizin özellikle müzik, film, tiyatro sanatçılarının eserlerini kapsayan Sanat Müzesi’ni İstanbul’umuza kazandırmak istiyoruz” dedi.
2011 yılı içinde Bahçelievler’de projelendireceğimiz çalışmalar için, özellikle sanat dünyamızın tüm kurumlarıyla, görüşmeler yaparak, Sanat Müzesi’nin mimari oluşumuna ortak akılla karar vereceklerini belirten Başkan Osman Develioğlu “Aşık Veysel’in sazından, Barış Manço’nun piyanosuna, Cem Karaca’nın gitarından, Sadri Alışık’ın şapkasına ve nice saygı değer sanatçılarımızın eşsiz eserlerine varıncaya kadar, yapılacak olan Sanat Müzesi’nde halkımıza sunmak için yoğun çaba göstermekten onur duyacaklarını” söyledi.
Ülkemizin sanat ve sanatçı dünyasına, tüm sanat kurumlarına açık çağrımız, Sanat Müzesi için bilginizi ve ilginizi içtenlikle bekliyoruz dedi.
Öte yandan, Sanat Müzesi için ÇASOD, SODER, MÜYOBİR, MSG, TODER, MGD, POPSAV ve MÜYAP’la görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.